Close sidebar
Close sidebar

Un nou tratament impotriva cancerului a fost autorizat in Statele Unite

Un prim medicament anticancer care tinteste tumorile cu profil genetic va ajunge pe piata, dupa ce Agentia americana pentru alimente si medicamente (Food and Drug Administration, FDA) a dat unda verde comercializarii produsului.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Pana in prezent, FDA a aprobat terapii impotriva cancerului in functie de organul afectat initial, cum ar fi de exemplu plamanul sau sanul'', a explicat dr. Richard Pazdur, director interimar pentru produse hematologice si oncologice la centrul pentru evaluarea medicamentelor al FDA, potrivit Agerpres.

"Acum am aprobat un tratament pe baza de biomarkeri ai tumorii si nu ai organului afectat'', a explicat el intr-un comunicat citat miercuri de AFP.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Medicamentul Keytruda poate fi utilizat pentru a trata tumori la copii si adulti care nu pot fi operati, precum si la pacienti  cu cancer colorectal care a continuat sa avanseze dupa chimioterapie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI