Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Bacău, că astăzi va fi deschisă circulaţia pe sectorul de autostradă între Sibiu şi Boiţa, parte din autostrada Sibiu- Piteşti.

Citește și: Autostrada Sibiu-Pitești, primul lot finalizat

Austriecii sunt constructorii care au reușit să finalizeze cei 13 km de drum cu aproximativ 5 luni mai devreme decât și-au asumat prin contract.

Sorin Grindeanu: "Se înaintează foarte bine şi pe celălalt capăt"

"Astăzi, în jurul orei 15.00, se va deschide circulaţia pe primul lot de la Sibiu la Piteşti. Este un lucru bun, se intră pe făgaşul normal.(...) Aş accentua ce se întâmplă astăzi, pentru că e important acest tronson de la Sibiu la Boiţa. Este primul care începe să meargă spre traversarea munţilor. Se înaintează foarte bine şi pe celălalt capăt, de la Sibiu la Curtea de Argeş, este un progres undeva de 25% iar pe cele dificile, tronsoanele 2, 3 şi 4, s-au semnat contractele şi s-a intrat în fazele de proiectare", a declarat Sorin Grindeanu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Ce trebuie să știi despre Waze. De acum poți raporta radarele și poliția fără să-ți mai iei ochii de la drum

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a precizat că pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu- Piteşti se va intra în faza de execuţie în primăvara anului 2023.

Sorin Grideanu a fost prezent, joi, la Bacău, unde au fost semnate contractele pentru construcţia celor 3 loturi ale autostrăzii Focşani- Bacău, parte din viitoarea A7 "Autostrada Moldovei". 

Constructorul tronsonului de autostradă este din Austria

Lotul 1 Sibiu – Boița are o lungime de 13 kilometri și se dă în trafic cu aproximativ 5 luni înainte de termen.

Constructorul PORR este din Austria și a reușit să termine lucrările înainte de luna aprilie 2023, termenul din contract.

Primii kilometri dați în trafic în 2022 

Constructorul a cerut Companiei de Drumuri să facă recepția pe 15 decembrie, data la care ar trebui să se circule pe primii și singurii kilometri de autostradă dați în trafic în acest an.

Contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești a fost semnat în aprilie 2019 pentru 600 de milioane de lei. Lucrările au început în primăvara anului 2020 și au termen de finalizare aprilie 2023.

Lotul de 13 kilometri cuprinde 27 de poduri și pasaje și două noduri rutiere.

La Boița, Autostrada se conectează cu DN 7 Valea Oltului printr-un sens giratoriu cu un diametru de aproape 50 de metri, soluție de sistematizare rutieră care, cel mai probabil, va duce la formarea de cozi în zilele aglomerate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si