Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă în majoritatea regiunilor duminică şi luni.

Citește și: Cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 60 de ani se încheie cu un weekend de foc. Vești proaste de la Accuweather

În Crişana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Potrivit ANM, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud şi în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopţi tropicale.

Un nou val de căldură extremă în România - HARTA

Un nou val de căldură extremă în România - HARTA

[Sursa foto: Sh]

Potrivit meteorologilor ANM, marţi, în sud-estul şi estul ţării, canicula va persista, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală( ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

vvv

Un nou val de aer cald din Sahara topește România

Un nou val de aer cald din Sahara va traversa România, după ce a trecut peste zona Mediteranei și peste partea de sud est a continentului.

"La acest final de săptămână și în prima zi din săptămâna viitoare avem din nou un val de căldură care se va extinde și intensifica treptat.

Vorbim din nou de un aport de aer mai cald dinspre partea de nord a Africii, care va evolua peste zona Mediteranei, peste partea de sud est a continentului, implicit peste țara noastră, motiv pentru care temperaturile vor crește progresiv", a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Un nou val de căldură extremă în România - HARTA

Un nou val de căldură extremă în România - HARTA

[Sursa foto: PixaBay]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si