Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că joi, 3 august, valul de căldură va fi prezent în regiunile vestice, sudice și sud-estice. În aceste zone, pe arii relativ extinse va persista canicula și disconfortul termic ridicat. Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă.

Un nou val de căldură în România: Jumătatea de țară, sub cod galben de caniculă. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Un nou val de căldură în România: Jumătatea de țară, sub cod galben de caniculă. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Un nou val de caniculă în România! Ce temperaturi se vor înregistra?

Temperaturile maximele se vor încadra între 28 grade Celsius în nordul litoralului și 38 grade Celsius în Lunca Dunării, iar minimele între 15 și 25 grade Celsius, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 11 grade Celsius. Cerul va fi variabil în nord-vestul țării și la munte, unde izolat seara și noaptea vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și la moderat, cu intensificări izolate”, anunță ANM.

Și în Capitală va fi la fel de cald. În București va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) ar putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 35 și 37 grade Celsius, iar cea minima între 19 și 22 grade Celsius. 

„Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade.  Vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara”, este anunțul făcut de ANM.

Cod portocaliu de caniculă

Canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39...41

de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menține ridicat în  toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă   local în regiunile sudice.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesa

Vineri, pe 4 august, canicula va cuprinde aproape toată țara și se va intensifica. Disconfortul termic va fi accentuat și se va resimți în majoritatea zonelor.

Indicele temperatură-umezeala (ITU) va trece de pragul critic de 80 de unități în mare parte din zi. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 39 de grade Celsius, în unele zone va ajunge la 40 de grade Celsius. 

Minimele vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade Celsius, temperaturi mai coborâte în depresiuni. Pe litoral, valorile termice diurne vor fi agreabile, între 28 și 30 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu scurte perioade scurte când pe spații mici vor fi înnorări, averse slabe și oraje -după-amiaza în zonele montane și submontane, iar seara și noaptea în vest-nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, mai ales în a doua parte a intervalului, la altitudini mari la munte și izolate în celelalte zone.

În București, temperatura maximă va fi jurul valorii de 39 de grade Celsius în timp ce temperatura minimă va fi de 20-22 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va trece considerabil de pragul critic de 80 de unități în mare parte a zilei.

Un nou val de căldură în România: Jumătatea de țară, sub cod galben de caniculă. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Un nou val de căldură în România: Jumătatea de țară, sub cod galben de caniculă. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În weekend, mai exact sâmbătă, 5 august, valorile termice vor scădea, mai accentuată în vestul țării. Vremea va fi stabilă și călduroasă în multe zone din România: în centru, sud și est disconfortul termic va fi ridicat, iar în Oltenia și Muntenia local canicula va persista.

Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 38 de grade Celsius, mai scăzute, pe alocuri, în Banat și în Crișana, unde se regăsesc temperaturi între 26 și 28 de grade Celsius. 

Gradul de instabilitate se va accentua. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de vest a țării, la munte, iar seara și noaptea, local și în restul teritoriului. Pe alocuri vor fi vijelii puternice, căderi de grindină și cantități mari de apă. Temperaturile minime se vor situa între 13 și 23 grade Celsius", au transmis meteorologii.

Valul de căldură va continua în București, dar va fi mai slab din punctul de vedere al intensității. Va fi caniculă și disconfort termic, indicele temperatură-umezeală (ITU) trece ușor de pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi senin, cu înnorări noaptea, când crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa între 35 și 37 de grade Celesius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si