Un nou val de percheziții are loc, miercuri dimineața, în toată țara. Poliţia Română anunţă că sunt vizate mai multe grupări interlope specializate în diferite tipuri de infracţiuni.

Citește și: VIDEO Operațiunea „Jupiter”: Percheziții în toată țara. Sute de polițiști au luat parte la acțiune

În descinderile care au loc în această dimineață sunt vizați și apropiații milionarului Ioan Crișan de la Arad, care ar fi implicați în atentatul cu bombă din luna mai 2021.

UPDATE. Răsturnare de situație în cazul asasinatului cu bombă din Arad: fiica omului de afaceri, suspectată de oamenii legii

Fiica omului de afaceri Ioan Crișan din Arad este suspectată că ar fi pus la cale asasinarea tatălui ei, după ce ar fi apărut neînțelegeri cu privire la bani între cei doi.

Patru persoane sunt vizate de percheziții, ele fiind în cercul de suspecți. Este vorba despre fiica lui Ioan Crișan și trei bărbați. 

Potrivit surselor din anchetă, unul dintre bărbaţi este electronist de meserie şi ar fi participat la realizarea bombei cu material exploziv adus din Serbia, la comandă. Ceilalți doi ar fi pus în aplicare asasinatul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: National Geographic a făcut o listă cu principalele destinații de vacanță pentru 2025. Printre ele este și un oraș din România- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Știrea inițială

În urmă cu câteva luni, procurorul general a anunțat că există un cerc de suspecți în cazul uciderii afaceristului de la Arad- români și străini, însă atunci nu a fost făcută nicio reținere.

În ancheta care vizează moartea omului de afaceri Ioan Crișan, anchetatorii au audiat până acum peste 400 de persoane, dar nu făcuseră nicio arestare.

Șapte percheziții în cazul asasinatului de la Arad

Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac, miercuri dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare, în cazul omului de afaceri din Arad, ucis cu peste trei ani în urmă.

Atacul cu bombă de la Arad a fost o explozie de mașină pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad, care a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 29 mai 2021. Explozia l-a ucis în parcarea unui supermarket pe omul de afaceri Ioan Crișan în propria mașină.

„În această dimineaţă, Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 7 percheziţii domiciliare, în cauza intens mediatizată, privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri, prin folosirea unui dispozitiv exploziv, în municipiul Arad”, a informat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Cine a comandat asasinarea lui Ioan Crișan

Sursa citată menţionează că, în cadrul acestui dosar penal, este vorba despre „un volum impresionant de activităţi investigative şi de cercetare penală”, realizate de către cei implicaţi în soluţionarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Cine a fost tatăl Deliei Budeanu și ce meserie avea: "Toate sunt creațiile tatălui meu. I-au luat 33 de ani..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

„Efortul instituţional depus în soluţionarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activităţi de cooperare în plan intern şi extern. Activităţile derulate se circumscriu măsurilor luate la nivelul autorităţilor statului român pentru siguranţa comunităţii, precum şi pentru identificarea şi pedepsirea tuturor celor care săvârşesc infracţiuni”, se mai arată în comunicatul citat.

A treia zi din operațiunea Jupiter

”În cadrul Pperaţiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 23 octombrie a.c., se efectuează 340 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale. Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări, pe linie de investigarea criminalităţii economice (evaziune fiscală, abuz în serviciu, contrabandă, delapidare), investigaţii criminale (furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, înşelăciune), arme, explozivi şi substanţe periculoase (braconaj cinegetic, trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor) şi ordine publică (tulburarea ordinii şi liniştii publice, furt)”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si