Fostul membru al Serviciului de Gardă Federală (FSO) al președintelui rus Vladimir Putin, care a fugit din Rusia pentru a evita ordinul de mobilizare parțială al Kremlinului, a fost reținut în Kazahstan și riscă extrădarea, potrivit presei locale.

Citește și: O presupusă cameră de tortură pentu copii a fost descoperită în Herson

Mikhail Zhilin, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat pe 6 decembrie de poliție în Astana, capitala Kazahstanului, în timp ce încerca să se îmbarce într-un zbor către Armenia, potrivit rapoartelor de presă.

Citește și: Rusia exclude un armistițiu de Crăciun. Sistemele de apărare Patriot, motiv de noi atacuri în Ucraina

El a lucrat ca supraveghetor de tură la departamentul special de comunicații și informații al Serviciului Gărzii Federale din Siberia și a fost responsabil de comunicațiile dintre guvernul lui Putin și alte regiuni rusești.

Ofițerul secret riscă extrădarea în Rusia

Mikhail Zhilin a avut acces la secrete de stat, care l-ar fi împiedicat pe el și pe alți angajați federali să părăsească țara.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform The Moscow Times, Zhilin riscă până la 15 ani de închisoare în Rusia dacă este extrădat și condamnat. 

Rusia l-a plasat pe ofițerul de elită pe o listă internațională de urmărire pentru dezertare și trecere ilegală a frontierei.

vladimir putin

Vladimir Putin îl cere înapoi pe dezertor

[Sursa foto: Twitter]

Romanul "1984" al scriitorului britanic George Orwell se află pe primul loc la vânzările de cărţi electronice în Rusia la categoria ficţiune, a informat marţi serviciul LitRes.

Vânzările romanului "1984" au crescut cu 45% în acest an, ceea ce coincide cu lansarea, la 24 februarie, a "operaţiunii militare speciale" ruse în Ucraina, notează agenţia de presă spaniolă.

"1984", o distopie publicată în 1949, descrie o societate de tip totalitar în care Big Brother controlează viaţa locuitorilor până în cele mai mici detalii, ceea ce mulţi au considerat a fi o critică feroce la adresa Uniunii Sovietice.

În rapoartele KGB, Orwell figura drept unul dintre scriitorii cei mai critici la adresa sistemului totalitar sovietic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si