Close sidebar
Close sidebar

Un ofițer de elită din garda lui Putin a fugit de război, dar a fost prins și riscă să fie extrădat

Ofițerul de elită din garda lui Vladimir Putin care a fugit din Rusia pentru a evita războiul din Ucraina se confruntă acum cu extrădarea, informează Newsweek.

Sorin Negru,

Mikhail Zhilin, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat pe 6 decembrie de poliția din Astana

[Sursa foto: The Moscow Times]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fostul membru al Serviciului de Gardă Federală (FSO) al președintelui rus Vladimir Putin, care a fugit din Rusia pentru a evita ordinul de mobilizare parțială al Kremlinului, a fost reținut în Kazahstan și riscă extrădarea, potrivit presei locale.

Citește și: O presupusă cameră de tortură pentu copii a fost descoperită în Herson

Mikhail Zhilin, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat pe 6 decembrie de poliție în Astana, capitala Kazahstanului, în timp ce încerca să se îmbarce într-un zbor către Armenia, potrivit rapoartelor de presă.

Citește și: Rusia exclude un armistițiu de Crăciun. Sistemele de apărare Patriot, motiv de noi atacuri în Ucraina

El a lucrat ca supraveghetor de tură la departamentul special de comunicații și informații al Serviciului Gărzii Federale din Siberia și a fost responsabil de comunicațiile dintre guvernul lui Putin și alte regiuni rusești.

Ofițerul secret riscă extrădarea în Rusia

Mikhail Zhilin a avut acces la secrete de stat, care l-ar fi împiedicat pe el și pe alți angajați federali să părăsească țara.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Conform The Moscow Times, Zhilin riscă până la 15 ani de închisoare în Rusia dacă este extrădat și condamnat. 

Rusia l-a plasat pe ofițerul de elită pe o listă internațională de urmărire pentru dezertare și trecere ilegală a frontierei.

Vladimir Putin îl cere înapoi pe dezertor

[Sursa foto: Twitter]

Romanul "1984" al scriitorului britanic George Orwell se află pe primul loc la vânzările de cărţi electronice în Rusia la categoria ficţiune, a informat marţi serviciul LitRes.

Vânzările romanului "1984" au crescut cu 45% în acest an, ceea ce coincide cu lansarea, la 24 februarie, a "operaţiunii militare speciale" ruse în Ucraina, notează agenţia de presă spaniolă.

"1984", o distopie publicată în 1949, descrie o societate de tip totalitar în care Big Brother controlează viaţa locuitorilor până în cele mai mici detalii, ceea ce mulţi au considerat a fi o critică feroce la adresa Uniunii Sovietice.

În rapoartele KGB, Orwell figura drept unul dintre scriitorii cei mai critici la adresa sistemului totalitar sovietic.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI