Candidatul la funcția de primar al unui oraș din Columbiei, în vârstă de 52 de ani, a fost împușcat mortal, luni, de doi oameni înarmați care l-au urmărit pe stradă.

Citește și: Tânăr arestat preventiv după ce și-a bătut bunica cu o bâtă

Familia lui Luis Vasquez a stârnit controverse în țara sud-americană, dar și pe internet, după ce a decis să-l îngroape pe politician în picioare.

A fost o înmormântare bizară, iar imaginile au devenit rapid virale, potrivit  Daily Mail

Politician ucis pe motocicletă

Cum a fost ucis Luis Vásquez? Politicianul mergea cu motocicleta spre ferma sa, luni dimineață, când a fost asasinat de doi oameni înarmați care se aflau la bordul unui moped.

Citește și: Gest bizar al unui polițist: S-a urcat cu picioarele pe capota unei mașini pe care a oprit-o în trafic

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

O sursă din Biroul Procurorului General al Columbiei a declarat portalului de știri online Ecolecuá că uciderea a fost rezultatul unei dispute personale pe care Vásquez a avut-o.

Până vineri nu au fost raportate arestări.

Luis Vásquez, asasinat pe motocicletă de doi oameni înarmați

Luis Vásquez, asasinat pe motocicletă de doi oameni înarmați

[Sursa foto: Twitter]

Columbia este una dintre țările unde candidații la posturi politice sunt adeseori expuși riscului de asasinare.

De ce a fost îngropat în picioare

Asasinatul a avut loc în orașul Mogotes, din nord-centrul Columbiei. Bărbatul de 52 de ani, care candida pentru scaunul de primar al municipalității, a fost îngropat în plan vertical "pentru că dorea ca ideile sale de stânga să rămână în picioare".

Familia a motivat astfel ritualul funerar fără precedent: este îngropat în picioare „pentru ca ideile lui de stânga să poată continua” și să rămână nedoborâte, chiar dacă el e în mormânt.

Citește și: Care e secretul japonezului "King Kazu". Ce mănâncă și cum trăiește cel mai bătrân fotbalist din lume. La 56 de ani, tocmai a semnat cu o echipă din Europa!

În cadrul ritualului de înmormântare, soția lui Vásquez, Marlene Figueroa, a ordonat în mod special săparea mormântului său astfel încât sicriul să poată fi așezat vertical.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Potrivit lui Figueroa, Vásquez a vrut să fie îngropat drept pentru că dorea ca „ideile” lui de stânga să continue, potrivit publicației Vanguardia.

Se pare că rudele lui Luis Gerardo și-au exprimat dezacordul cu acest tip de îngropare. Fiica omului de afaceri ucis, Andrea Vásquez, a declarat că regretă că înmormântarea tatălui va avea loc fără slujba religioasă.

Biserica s-a distanțat de înmormântarea pe verticală

Într-un comunicat emis de parohia Mogotes în cursul zilei de miercuri, preoții se distanțează de înmormântarea neobișnuită a lui Luis Gerardo Vásquez Pimiento:

"Având în vedere împrejurările și conform cerințelor familiei sale pentru o înmormântare neconvențională care nu corespunde ritualului creștin catolic(...) ne exonerăm de orice responsabilitate și familiei i se permite să îndeplinească obsequiile în ritul care au ales.judecata şi părerea lui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si