Din primele informații, anchetatorii au indisponibilizat 200.000 de euro şi 98.000 de lei şi au pus poprire pe conturi bancare şi pe 80 de terenuri. 

Un om de afaceri din Gorj a fost reținut pentru evaziune fiscală

Începând cu anul 2021 şi până în prezent, bărbatul nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile realizate din construcții.

Citește și: VIDEO- Polițiștii au descins la mai multe persoane bănuite de fraudă informatică

„În urma celor 12 percheziţii efectuate la data de 3 iulie a.c., de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, au fost indisponibilizaţi 200.000 de euro, 98.000 de lei, precum şi documente extracontabile referitoare la activitatea reală derulată de entitatea economică. Totodată, au fost instituite măsuri asigurătorii, respectiv poprire pe conturile bănuitului şi sechestru pe 80 de suprafeţe de teren ”; a transmis, marţi Poliţia judeţeană Gorj

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat autorităților competente cu propuneri legale.

Polițiștii au descins la mai multe persoane bănuite de fraudă informatică

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureșau au pus în executare 12 mandate de percheziție domicilară, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de fraudă informatică.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Bărbat arestat la domiciliu, cercetat pentru furtul a două seifuri în care se aflau 300.000 de lei

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii martie, mai multe persoane ar fi alimentat autovehicule cu combustibil, de la mai multe stații din județ, utilizând fără drept cardurile de alimentare ale unei societăți comerciale, cauzând un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost identificate bunuri de interes în cauză, respectiv înscrisuri cu valoare probatorie, bonuri fiscale, sume de bani și telefoane mobile.

De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Citește și: Percheziții în București și în 6 județe, într-un caz de exploatare a persoanelor cu dizabilități sau vulnerabile, prin supunerea la tratamente inumane sau degradante

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si