Autoritățile sanitare din China au deschis sute de puncte de control și au suspendat zborurile în orașul Nanjing din estul Chinei, în cea mai gravă situație de coronavirus din țară din ultimele luni. Peste 170 de persoane au fost diagnosticate în Nanjing cu varianta Delta în ultimele 10 zile, potrivit The Guardian.

Citeste si: Interzis la distracție fără vaccin

Lockdown până la jumătatea lunii august

Chiar dacă principalul focar se concentrează în orașul Nanjing, din provincia Jiangsu, au fost identificate cazuri conexe în Beijing și alte provincii, inclusiv Anhui, Liaoning, Sichuan și Guangdong.

Citeste si: Epidemie bizară în stațiunea plină cu turiști

Site-ul Global Times a raportat că aeroportul din Nanjing a suspendat toate zborurile până la jumătatea lunii august, citând o sursă anonimă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Provincia Sichuan a ordonat tuturor noilor sosiți să stea 14 zile în carantină, în unități dedicate acestui proces de izolare, și alte șapte zile acasă.

Testare în masă la Nanjing

În această săptămână, autoritățile din Nanjing au început o a doua rundă de testare în masă pentru 9,3 milioane de locuitori.

Restricțiile de intrare și ieșire pentru rezidenți au fost prelungite, unele mijloace de transport în comun au fost suspendate, iar șoferii de taxi și rideshare au fost instruiți să nu părăsească limitele orașului.

Și alte orașe din provincia Jiangsu au consolidat măsurile antivirus, inclusiv 18 puncte de control pe autostrăzile care intră în Suzhou, pentru a verifica starea de sănătate a persoanelor care călătoresc din Nanjing.

Autoritățile din Suzhou au suspendat, de asemenea, transportul rutier de călători între oraș și Nanjing. 

Al treilea focar din China cu varianta Delta

Criza din Nanjing este al treilea focar al variantei Delta extrem de infecțioase în China, după un focat din apropierea frontierei Myanmar, în Yunnan, la începutul acestei luni, și altul în provincia din sud, Guangdong, în mai-iunie.

Nouă cazuri au fost detectate pentru prima dată pe 20 iulie, toate în rândul personalului aeroportului din Nanjing. Alte 24 de cazuri locale au adus miercuri numărul total al infecțiilor la 171.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si