Sunt celebre deja anunțurile cu case la vânzare la prețul unei cești de cafea în țările din sudul Europei- Italia, Spania sau Franța.

Citește și: Un nou val de căldură extremă în România- HARTA

Este pentru prima dată când și o țară din nordul Europei derulează o schemă similară, potrivit CNN: vinde terenuri pentru doar câțiva euro.

Götene, la 250 de km sud-vest de Stockholm, vinde 29 de loturi de teren cu prețuri începând de la doar 1 coroană, sau 9 cenți SUA, pe metru pătrat. Este, practic, un preț simbolic.

Cum arată orașul Gotene din Suedia

Pe terenul oferit de municipalitatea din Gotene norocoșii cumpărători își pot construi casa de vis- pentru a locui sau ca casă de vacanță, așa cum sunt regulile în prezent.

Deci, dacă valul de căldură face ca sudul Europei să pară mai puțin atractiv pe zi ce trece, acesta ar putea fi doar biletul norocos pentru orice cetățean din UE.

Götene, o zonă rurală cu 5.000 de locuitori care trăiesc în orașul principal și 13.000 în municipalitatea mai largă, este o felie din Suedia rurală de cea mai bună calitate, potrivit CNN.

Gotene este situat pe malul lacului Vänern, nu numai cel mai mare lac al Suediei, ci și cel mai mare din Scandinavia și din întreaga UE, la aproximativ 10 ori mai mare decât

lacul Constance. Doar Rusia are lacuri mai mari pe continentul european.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Pentru drumeții, Götene are și un mic munte în apropiere – Kinnekulle.

De asemenea, găzduiește două situri clasificate UNESCO: Geoparcul Platåbergens și Arhipelagul Lacul Vänern și Biosfera Muntelui Kinnekulle.

"Vrem să aducem mai mulți oameni aici"

Primarul Johan Månsson spune că oferta făcută cetățenilor străini este o combinație a recesiunii economice actuale și a populației rurale în scădere.

"Piața imobiliară este în prezent foarte lentă în regiunea noastră și în Suedia, în general, din cauza ratelor mari ale dobânzilor și a unei oarecare recesiuni, așa că am vrut să facem o injecție de capital în piață”, a spus el pentru CNN.

"De asemenea, avem rate scăzute ale natalității și o populație îmbătrânită, așa că trebuie să facem ceva, să aducem mai mulți oameni aici.”

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Månsson a spus că au decis să vândă 30 de terenuri pentru o taxă simbolică, alegând terenuri care erau „pe piață de mulți ani” fără a se vinde.

"Ne-am gândit că este o situație extraordinară care necesită măsuri extraordinare.

Așa că am făcut-o, iar acum a devenit o senzație internațională, nu știu ce să spun.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si