Close sidebar
Close sidebar

Un ordin al ministerului Sănătății ce vizează șoferii este contestat de angajații SMURD. De ce nu sunt aceștia de acord cu noile modificări?

Angajații SMURD sunt nemulțumiți de noul ordin al ministerului Sănătății. Acesta face referire la faptul că șoferii ar putea fi testați toxicologic direct în ambulanță.

Maria Stiuca,

Echipaj de salvare SMURD

[Sursa foto: Facebook/ SMURD]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noul ordin al ministerului Sănătății prevede ca șoferii implicați în evenimente rutiere să li se poată recolta mostre biologice direct în ambulanța SMURD, dar și în serviciile de medicină legală.

„Șoferilor implicaţi în evenimente rutiere li se pot recolta mostrele biologiceprin care se stabileşte dacă au consumat băuturi alcoolice sau droguri în spitalele care au secţie de urgenţă, în instituţiile de medicină legală, dar şi în ambulanţele Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), ce au în echipaj un medic”, se arată în noua modificare a ordinului nr. 1252/2024. 

Tot aici se mai arată că „stabilirea concentranţiei de alcool sau a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive se realizează în cadrul instituţiilor medico-legale"

.

Citește și: VIDEO- Gestul incredibil al unui tânăr din Argeș! Ce i-a făcut unui polițist ca să scape de testul antidrog?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Serviciu de Ambulanță

[Sursa foto: ambulantacovasna.ro]

Angajații SMURD, nemulțumiți de noul ordin al ministerului Sănătății

Așadar, acum, examenul medical privind consumul de alcool sau substanțe interzise ar putea să se facă tuturor persoanelor cărora li se recoltează probe biologice și nu doar la cererea polițistului rutier,

dacă persoana respectivă era implicată într-un accident soldat cu victime, potrivit Antena 3 CNN.

Angajații SMURD se arată nemulțumiți față de noile schimbări deoarece ei consideră că acestea vor încurca activitatea echipajului de urgență, ținând cont că, potrivit ordinului, mostrele biologice trebuie prelevate la interval de o oră, fără a se preciza dacă echipajul SMURD trebuie să stea la fața locului după recoltarea primei probe ca să aștepte prelevarea celei de-a doua probe.

Citește și: VIDEO-Bebino, din nou în centrul unei anchete penale! Acesta a fost săltat de mascați și reținut

Medici pe holurile spitalului

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Medicii nu au o certitudine cu privire la cum va funcționa noua metodă în ambulanțele SMURD, mai ales în cazul testelor de urină.

Liderul Sindicatului Europol: „Este o situație disperată în care ne aflăm”

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, a vorbit pentru sursa citată despre dificultatea situației în care se află.

„Într-adevăr este o situaţie disperată în care ne aflăm. Vorbim despre mii de conducători auto care conduc sub influenţa alcoolului şi al drogurilor pe drumurile publice din România şi asta se vede în cifrele şi morţii pe care îi avem raportaţi. Probabil că scopul acestei modificări a fost ca în momentul în care un anumit tip de ambulanţe se prezintă la faţa locului în cazul unor accidente cu victime să poată în acelaşi timp să fie folosite pentru recoltarea de probe biologice pentru conducătorii auto implicaţi în incident, motiv pentru care, clar, vorbim de o situaţie în care atât personalul medical, cât şi poliţiştii, vor fi solicitaţi sau suprasolicitaţi de această nouă activitate, însă este singura variantă, mai ales în situaţia în care sunt puţini poliţişti rutieri”, a declarat Cosmin Andreica.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI