Pacientul de 88 de ani avea și alte probleme de sănătate și organismul său era foarte slăbit, susțin medicii.

Bărbatul se afla internat, în stare gravă, la Spitalul Clinic de Urgență Sf Ioan cel Nou din Suceava. Analizele de laborator, preluate după survenirea decesului, au confirmat că octogenarul era infectat cu virusul West Nile.

Acesta este al șaselea caz de infecție cu West Nile din Suceava și al treilea pacient din județ care își pierde viața din cauza complicațiilor provocate de această boală.

Ceilalți trei pacienți infectați, trei persoane de 81, 69 și 44 de ani, au avut o evoluție favorabilă și au fost externați.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: VIDEO Capitala, invadată de țânțarii care aduc West Nile. Medicii au făcut anunțul îngrijorător

Ce este virusul West Nile

Virusul West Nile face parte din complexul de flavovirusuri transmise de artropode, alături de virusul encefalitei japoneze. Acest virus poate infecta o gamă largă de gazde, inclusiv oameni, păsări, țânțari, cai și alte mamifere. Cu toate acestea, transmiterea la oameni se face exclusiv prin înțepătura de țânțar.

Citește și: Oțetul alungă țânțarii? Cum să-l folosești ca să ții la distanță aceste insecte

Citește și: De ce mușcă țânțarii anumite persoane, de fapt. Există un motiv pentru care își aleg victimele

Manifestarile infectiei cu virusul West Nile sunt diverse, de la cele asemanatoare unei simple raceli pana la semne de meningo-encefalita. Semne de alarma care impun prezentarea la medic sunt:

- febră ridicată însoțită de durere de cap intensă
- vărsături
- stare generală alterată
- sensibilitate crescută la lumină

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si