Un pacient de 56 de ani a fost testat pozitiv cu Covid-19 timp de 14 luni consecutiv. Acest record negativ s-ar explica în urma complicațiilor pe care bărbatul le are. Acesta suferă de leucemie, iar sistemul imunitar este scăzut.
„Cred că asta este versiunea feminină a lui COVID-19 – ea este obsedată de mine”, a glumit Kayasan săptămâna trecută, după ce a fost din nou găsit pozitiv.

Medicul lui Kayasan, Serap Simsek Yavuz, specialist în boli infecţioase şi profesor de microbiologie clinică la Universitatea Istanbul, spune că aceasta este cea mai lungă infectare din Turcia, iar bărbatul este monitorizat pentru a nu apărea eventuale mutații virale.

Citeste si: Grecia relaxează restricţiile de călătorie pentru cetățenii UE. Când se deschide sezonul estival

Pacientul a fost testat pozitiv timp de 441 de zile la rând

„Cazul unui pacient testat pozitiv pentru 441 de zile nu este ceva care să fi fost raportat până astăzi”, a declarat Cagri Buke, doctor de boli infecţioase şi specialist în microbiologie clinică la Spitalul Acibadem.
Repetatele rezultate pozitive au făcut ca acest pacient să nu poată fi imunizat cu vaccinul anti-COVID-19, conform regulamentului care spune că pacienții trebuie să aștepte să se însănătoșească complet înainte de a primi oricare din doze.


Kayasan a apelat la autoritățile turce pentru a-i ușura condițiile de izolare, după ce bărbatul și-a pierdut gustul și mirosul din cauza bolii.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. România, în zona roșie

Bărbatul a stat în spital timp de nouă luni 

Bărbatul a petrecut nouă luni în spital și alte cinci luni izolat în apartamentul său, ceea ce a făcut să fie complet izolat de lumea exterioară.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Mă voi juca cu tine după ce mă voi vindeca”, i-a spus el fetiţei, în timp ce purta o mască sanitară, după ce i-a făcut cadou o jucărie din plastic sub forma unui telefon.
Fiul lui, Gokhan Kayasan, spune că tatăl său a fost întodeauna o persoană pozitivă, însă nu și-ar fi dorit acest lucru și în rezultatele obținute în urma testării Covid-19.

Potrivit unui studiu publicat anul trecut în revista New England Jounal of Medicine, pacienţii infectaţi cu noul coronavirus şi care au sisteme imunitare slăbite se confruntă cu un risc mare de infecţie prelungită şi de sindrom respirator acut.

Citeste si: Catalonia suspendă permisul sanitar. Autorităţile spun că e lipsit de orice eficacitate în faţa Omicron: singura restricţie care se menţine


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si