Sorin Grindeanu a explicat că asocierea de proiectanți români trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate pe acest tronson în termen de 18 luni, iar suma totală a contractului este de 21,05 milioane de lei, fără TVA.

Sorin Grindeanu semnează contractul pentru drumul de mare viteză Filiași-Lugoj, investiție de 21,05 milioane de lei

Ministrul Transporturilor a declarat vineri, pe contul de Facebook că:

Demarăm realizarea drumului de mare viteză Filiaşi- Lugoj (230 km)! Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi- Drobeta Turnu Severin (aproximativ 70 km). Asocierea de proiectanţi români trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni. Valoarea contractului este de 21,05 milioane de lei (fără TVA)”.

Citește și: Infrastructură în avans: Ministerul Dezvoltării investește peste 262 de milioane lei în drumuri, apă, canalizare și poduri prin Programul „Anghel Saligny”

Proiectul drumului de mare viteză Filiași-Lugoj este finanțat prin Programul „Transport” 2021- 2027, iar, potrivit lui Grindeanu, va contribui la îmbunătățirea legăturilor rutiere între Oltenia şi Banat şi la dezvoltarea economică în sud-vestul României.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Substanțe toxice și afaceri ilegale în agricultură: Scandalul roșiilor coapte din Buzău și consecințele asupra pieței legumicole

Infrastructură în avans: Ministerul Dezvoltării investește peste 262 de milioane lei în drumuri, apă, canalizare și poduri prin Programul „Anghel Saligny”

Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a semnat 28 de contracte noi de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Suma totală investită este de 262.711.041,59 de lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ministerul Dezvoltării va investi peste 262 de milioane de lei în reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere.

Prin programul „Anghel Saligny”, lucrările se concentrează pe  extinderea sistemelor de alimentare cu apă  şi a reţelelor de canalizare, precum şi construirea sau modernizarea unor poduri. 

Citește și:  Premierul Nicolae Ciucă anunță aprobarea unui Memorandum pentru soluționarea grevei din educație: Angajamentul ferm de a restabili încrederea și de a aduce dascălii înapoi în sălile de clasă"

Până în prezent, cu tot cu aceste proiecte, contractele semnate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt în număr de 1.388 și au o valoare totală de 15.486.303.369,08 lei.

Citește și:  30 de ani de performanță în chirurgia oftalmologică din România

Citește și:  VIDEO- Asta-i România! Substanțe toxice și afaceri ilegale în agricultură: Scandalul roșiilor coapte din Buzău și consecințele asupra pieței legumicole


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si