Conform unor surse din anchetă, citate de jurnaliștii de la ABC, bărbatul arestat, care nu ar avea antecedente penale, este un pensionar în vârstă de 74 de ani, de naționalitate spaniolă, din Burgos, care a lucrat ca funcționar public înainte de a ieși la pensie.

Acțiunea de arestare a avut loc pe stradă, în orașul Miranda de Ebro, iar oamenii legii au procedat la intrarea și percheziționarea domiciliului său, acolo unde locuiește singur.

Citește și: Joe Biden asigură că Ucraina va primi asistență militară necesară

Potrivit aceleiași surse, pensionarul în vârstă de 74 de ani este o persoană singuratică și ciudată, cu tendințe pro-ruse, deși până în prezent nu a fost detectată nicio relație cu grupări extremiste rusești.

Pensionarul în vârstă de 74 de ani este pro-rus

Săptămâna aceasta, jurnaliștii de la New York Times au transmis că serviciile secrete americane au luat în vizor un grup rusesc, suspectat că ar fi comis aceste transporturi de materiale pirotehnice către instituții din Spania. Biroul de Informații Generale al Poliției Naționale îl monitoriza deja pe bărbatul în cauză, ca fiind principalul suspect.

Citește și: Clipe șocante: o jurnalistă a murit după ce a fost împuşcată accidental într-un poligon de antrenament

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Suspectul va fi adus în fața Audienței Naționale vineri, 27 ianuarie 2023. Judecătoria Centrală de Instrucție numărul 4 investighează cele șase trimiteri ca presupusă infracțiune de terorism și pe el ca autor al tuturor acestor trimiteri. Cu toate acestea, prima sa destinație va fi sediul Comisaría General de Información, din Madrid.

Unde au ajuns coletele și plicurile-capcană trimise de pensionarul pro-rus?

Șase colete care conțineau dispozitive explozive au fost trimise săptămâna trecută către adrese guvernamentale, militare și diplomatice importante din Spania, ceea ce a determinat autoritățile să-și intensifice securitatea și să își reafirme sprijinul

pentru Ucraina în războiul său de nouă luni împotriva forțelor invadatoare rusești.

Începând cu data de 24 noiembrie 2022, oamenii legii au interceptat un plic care conținea „material pirotehnic” adresat prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez, a declarat joi Ministerul de Interne al țării.

Citește și: Pericolul unui război nuclear e tot mai aproape. Joe Biden avertizează: „Există o amenințare directă cu utilizarea armelor nucleare”

O săptămână mai târziu, pe 30 noiembrie, un al doilea colet exploziv adresat ambasadorului ucrainean a explodat în fața Ambasadei Ucrainei, rănind ușor mâna unui ofițer de securitate.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai târziu în acea zi, compania de producție de arme Instalaza, care trimisese peste 1.000 de lansatoare de rachete C90 în Ucraina, a primit un al treilea pachet suspect.

Alte trei colete suspecte au fost trimise joi la o bază militară aeriană spaniolă din afara Madridului, care găzduiește un centru de sateliți al UE, la Ministerul Apărării al Spaniei și la Ambasada SUA în Spania.

Citește și: Pericolul unui război nuclear e tot mai aproape. Joe Biden avertizează: „Există o amenințare directă cu utilizarea armelor nucleare”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si