Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că podul din zona localității Podul Dâmboviței ar putea fi deschis până la finalul lunii noiembrie. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

El a menționat faptul că acesta este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioadă care a fost construit până acum în țara noastră.

pod arges

Proiectul, realizat de inginerii români.

[Sursa foto: Facebook Cristian Pistol]

„Un pod spectaculos” din Argeș, tot mai aproape de deschidere

Cristian pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat pe pagina sa de Facebook că urmează să se deschidă „un pod spectaculos” în județul Argeș. El a menționat și elementele care îl fac pe acesta special.

Citește și: VIDEO- Bărbați africani, filmați în timp ce sar în apă cu portretele lui Klaus și Carmen Iohannis, în timp ce strigă „President Iohannis, hakuna matata!”

„Un pod spectaculos din judeţul Argeş este foarte aproape de deschidere! Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România. Podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri şi o înălţime maximă de 31 de metri iar construcţia lui (finanţată prin POIM) a durat 1 an şi 6 luni. Acesta va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran şi va avea o contribuţie importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia şi Transilvania",

a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El mai precizează și faptul că, turiștii, dar și marii transportatori, vor beneficia de siguranță și confort după ce noul pod va fi deschis circulației. 

Despre vechiul pod în arc din zidărie de piatră, construit în anul 1886 și declarat monument istoric, acesta a spus că va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maximă de 16 tone. Autovehiculele de mare tonaj vor circula pe noul pod metalic.

pod arges

Turiștii și marii transportatori vor beneficia de siguranță și confort după ce noul pod va fi deschis circulației.

[Sursa foto: Facebook Cristian Pistol]

Nicolae Ciucă: „Este un proiect românesc”

Cristian Pistol a menționat faptul că noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat în urma identificării soluțiilor tehnice care să nu afecteze mediul înconjurător și care să permită accesul la proprietetățile din apropiere.

„După ce am verificat astăzi lucrările în şantier am certitudinea că putem să deschidem circulaţia pe noul pod până la sfârşitul lunii noiembrie (2023)", a mai scris adăugat Cristian Pistol.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ministrul Muncii anunță o noutate adusă de legea pensiilor. "Nu s-a vorbit până acum despre asta"

Președintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, a vizitat șantierul noului pod, în cursul zilei de sâmbătă. El a menționat că acest proiect „începe și se termină la timp”.

„Este foarte important de subliniat(...) faptul că este un proiect românesc, constructorul este român şi reuşim să punem laolaltă fondurile de investiţii de la bugetul de stat cu fondurile europene. Este un proiect finanţat pe Programul Operaţional Infrastructură Mare.(...) Este un mesaj că se poate, e clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate", a mai spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si