In articol:
- „Un pod spectaculos” din Argeș, tot mai aproape de deschidere
- Nicolae Ciucă: „Este un proiect românesc”
Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că podul din zona localității Podul Dâmboviței ar putea fi deschis până la finalul lunii noiembrie.
El a menționat faptul că acesta este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioadă care a fost construit până acum în țara noastră.
„Un pod spectaculos” din Argeș, tot mai aproape de deschidere
Cristian pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat pe pagina sa de Facebook că urmează să se deschidă „un pod spectaculos” în județul Argeș. El a menționat și elementele care îl fac pe acesta special.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
El mai precizează și faptul că, turiștii, dar și marii transportatori, vor beneficia de siguranță și confort după ce noul pod va fi deschis circulației.
Despre vechiul pod în arc din zidărie de piatră, construit în anul 1886 și declarat monument istoric, acesta a spus că va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maximă de 16 tone. Autovehiculele de mare tonaj vor circula pe noul pod metalic.
Nicolae Ciucă: „Este un proiect românesc”
Cristian Pistol a menționat faptul că noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat în urma identificării soluțiilor tehnice care să nu afecteze mediul înconjurător și care să permită accesul la proprietetățile din apropiere.
„După ce am verificat astăzi lucrările în şantier am certitudinea că putem să deschidem circulaţia pe noul pod până la sfârşitul lunii noiembrie (2023)", a mai scris adăugat Cristian Pistol.
Citește și: Ministrul Muncii anunță o noutate adusă de legea pensiilor. "Nu s-a vorbit până acum despre asta"
Președintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, a vizitat șantierul noului pod, în cursul zilei de sâmbătă. El a menționat că acest proiect „începe și se termină la timp”.
„Este foarte important de subliniat(...) faptul că este un proiect românesc, constructorul este român şi reuşim să punem laolaltă fondurile de investiţii de la bugetul de stat cu fondurile europene. Este un proiect finanţat pe Programul Operaţional Infrastructură Mare.(...) Este un mesaj că se poate, e clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate", a mai spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.