Un pompier din Bârlad a ajutat la prinderea unui bărbat urmărit de polițiști. Acesta se afla în timpul liber și se întorcea acasă printre blocuri. Mesajul colegilor cu întreaga poveste a fost transmis.  

“Ora 08.30. La Detașamentul de pompieri Bârlad s-a încheiat predarea-primirea turei de serviciu, iar plt.maj. B.I.A. și colegii săi din tura II pleacă fiecare spre casă.  

Citește și: Un tată a sărit să salveze doi copii din apă, deși nu știa să înoate. Eroul a murit sub ochii copilului său

Odată ajuns, B. își bea cafeaua alături de soție și își fac planul zilei.  Hotărăsc să meargă la biserică, iar după prânz să ajungă la o piscină din oraș. 

După slujbă, în drum spre casă, pe strada Carpați, dintre blocuri se aud sirenele autospecialelor de intervenție. Peste circa un minut, un bărbat trece în pas alergător pe lângă pompier, iar B. nu vede neapărat ceva suspect în asta.  

Imediat, de după coltul unui bloc își face apariția un ofițer de poliție care alerga spre bărbatul care tocmai îl depășise pe colegul nostru.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Mobilizare exemplară de forţe a Ministerului Afacerilor Interne! Se desfășoară acțiuni ample pentru verificarea traficului, rezolvarea infracțiunilor și se aplică sancțiuni în vederea respectării legilor

Pompierul a fugit după bărbatul care era să scape pe lângă el

Pompierul își întoarce capul și vede că bărbatul care anterior trecuse în ritm alert pe lângă el, acum alerga de-a binelea. 

Îl întreabă pe colegul polițist dacă cel care aleargă este urmărit și dacă are nevoie de ajutor. Ofițerul de poliție îi răspunde afirmativ, iar plt.maj. B.I.A., fără a sta pe gânduri, pornește să își ajute colegii polițiști. 

Împreună cu ofițerul de politie aleargă după bărbatul de aproximativ 35 ani, apoi cei doi ocolesc mai multe blocuri și un parc de joacă, intră pe strada Florilor și, în spatele Liceului Pedagogic Bârlad, după o cursă de aproximativ 300 metri, reușesc să îl prindă pe suspect.  

După doar câteva secunde ajung din urmă  și alți colegi polițiști. Fugarul este pus la pământ și încătușat de către polițiști.  

Citește și: A doua zi de căutări pe râul Someș. Scafandrii și pompierii caută trupul tânărului de 19 ani

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În timp ce alerga, suspectul aruncase în iarbă cheile de la un autoturism și tot ceea ce mai avea prin buzunare. B. le arată polițiștilor unde au fost aruncate obiectele, acestea putând constitui posibile probe. 

Ofițerul de poliție îi mulțumește colegului nostru pentru ajutor și își declină identitatea.

Este chiar inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. B. se recomandă și el: pompier, paramedic și conducător ambarcațiune de interventie în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Detașamentul Bârlad.  

Doi oameni din structuri județene diferite ale Ministerului Afacerilor Interne și-au dat mâna și au ajutat la respectarea legii în “orașul rulmenților.”, a fost mesajul transmis de colegii pompierului.  

Citește și: Operațiune de căutare în Botoșani! Pompierii încearcă să găsească un bărbat dispărut în lacul de acumulare Stânca-Costeşti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si