Preotul a fost jefuit în biserica în care slujea în Napoli. Don Raffaele Del Duca a fost victima hoților în interiorul bisericii Sant'Antonio a Brancaccio din Torre del Greco, cu puțin timp să înceapă slujba. 

Citește și: Detalii de ultimă oră în cazul româncei care susține că un politician italian a agresat-o sexual: „Trebuie să spun adevărul“

„Era în jur de ora 7:00 și ca în fiecare dimineață deschisesem biserica și mă pregăteam de slujba de ora 9:00.

În acel moment am fost blocat de două persoane cu fețele acoperite care m-au amenințat cu un cuțit,"  a dezvăluit preotul. 

Dezvăluirile preotului jefuit în biserică: "Inițial le-am dat doar portofelul"

"La început – spune el – hoții, mi-au vorbit într-o italiană fluentă, care mă face să cred că nu sunt cetățeni ai Torre del Greco și mi-au cerut să le predau toți banii pe care îi dețin. Mi-am scos portofelul și l-am întins unuia dintre ei. Înăuntru erau doar 20 de euro: tot din acest motiv hoții, fără să folosească vreun cuvânt regional, specific zonei noastre, m-au rugat să mergem spre zona unde strângeam banii. Aici aveam toți banii strânși de la credincioși în zilele precedente, sumă care se ridica la 1.400 de euro. Mi-au luat banii, telefonul mobil, apoi m-au închis și au plecat”, a mai adăugat preotul. 

În urma incidentului, chiar în timp ce părăseau biserica, hoții au nas în nas cu o nepoată a preotului, care desfășoară muncă voluntară și care chiar atunci trecea să-l salute pe unchiul ei. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Incredibil! Ce secret ascunde românca din Italia care a fost aruncată în stradă în prag de Revelion

„Ea a tras primul semnal de alarmă – continuă preotul – și a alertat poliția care a ajuns la fața locului, în primul rând pentru a mă elibera”.

Polițiștii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere video instalat pentru a proteja biserica din via Agostino Brancaccio. Totodată, aceștia au solicitat imaginile video de pe camerele magazinelor care se află în zonă. 

Potrivit primelor informații, prima analiză a imaginilor video ar fi oferit detalii care ar putea fi de interes pentru anchetă. Cu toate acestea, oamenii legii vor trebui să muncească mai mult încercarea de a-i depista pe autorii jafului care a avut loc la biserică, transmit jurnaliștii de la Il  Messagero

Citește și: Doi români le-au făcut viața un calvar unor tineri din Italia. Au ajuns să se baricadeze în casă pentru a scăpa de ei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si