Preotul Doru Fuciu de la Parohia ,,Nașterea Maicii Domnului“ din Cremona, originar din Victoria, a decedat în weekendul trecut, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit în mod brusc.

Citește și: Calendar ortodox 1 august 2023: Ce sărbătoare este azi? Începe Postul Sf. Marii

După o perioadă de grea suferință, preotul român a fost internat într-un spital din Milano, potrivit publicației Monitorul de Fagaras.

Părintele Doru Fuciu, în vârstă de 53 de ani, era căsătorit și avea o fetiță, Teofana, în vârstă de 14 ani.

Preotul Doru Fuciu

Preotul Doru Fuciu

[Sursa foto: Facebook]

Preotul Doru Fuciu a trecut la Domnul după o grea suferință 

Preotul român din Episcopia Italiei studiase la Facultatea de Teologie Andrei Saguna din Sibiu. 

Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a transmis condoleanțele familiei îndoliate și credincioșilor parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

,Cu părintească durere, aducem la cunoștință că, în dimineața zilei de 29 iulie a.c.,

fiul episcopiei noastre și fratele nostru împreună-slujitor, Preotul Doru Fuciu, de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, din Cremona, a trecut la Domnul după o grea suferință. Împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Atanasie de Bogdania, cu clericii, monahii și credincioșii episcopiei noastre, ne rugăm pentru iertarea păcatelor și pentru veșnica odihnă a sufletului Părintelui Doru, precum și pentru mângâierea și întărirea Preotesei Viorica și a fiicei Teofana, în aceste momente de grea încercare“, a
scris Episcopul Siluan.

Citește și: Legenda icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam. Pelerinaj în 150 de parohii din România în Postul Adormirii Maicii Domnului

Conform rotilianul.com, rămășițele pământești ale părintelui Doru Fuciu au fost duse la biserica din via Litta a Borgo Loreto la data de 31 iulie, slujba de înmormântare fiind oficiată de PS Siluan, episcopul Diecezei Ortodoxe Române din Italia.

De asemenea, la ceremonie va fi prezent și don Federico Celini, responsabilul pentru Ecumenism și dialogul interreligios al Diecezei.

Cine era preotul Doru Fuciu

Preotul Doru Fuciu s-a născut în orașul Victoria, județul Brașov, în ziua de 30 August 1970. El a absolvit școala generală și liceul, în orașul natal, urmând ulterior cursurile facultății de teologie ortodoxă la Sibiu, obținând licența în teologie pastorală în anul 1996.

Preotul s-a căsătorit în anul 1999, la Victoria, cu viitoarea preoteasă Viorica Mândrea (devenită Fuciu). În același an, s-a stabilit în Italia, la Roma, unde este hirotesit pe seama parohiei „Sf. Ioan Casian”, de către ÎPS Părinte Mitropolit Iosif. Este hirotonit diacon, în anul 2001, pe seama Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino (II), iar ulterior este hirotonit preot, de către PS Părinte Episcop Siluan, în anul 2002, când este și înființată parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona, unde va sluji până la sfârșitul vieții.

Preotul Doru Fuciu

Preotul Doru Fuciu

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

În anul 2009 se naște Teofana, unica fiică. În anul 2013, prin efortul Pr. Doru Fuciu, comunitatea parohială achiziționează o biserică catolică, în orașul Cremona, care va fi ulterior reamenajată în totalitate, conform tradiției ortodoxe.

În anul 2016, are loc slujba de târnosire a noii biserici din Cremona, în prezența ÎPS Părinte Mitropolit Iosif de la Paris, a ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu, al Ardealului, a PS Părinte Episcop Siluan al Italiei și a PS Părinte Episcop Visarion al Tulcii.

De-a lungul slujirii sale preoțești la Cremona, Pr. Doru Fuciu s-a distins printr-un deosebit spirit misionar, parohia pe care a păstorit-o fiind cea în care s-au format, de-a lungul timpului, mai mulți clerici, care au înființat la rândul lor, noi parohii și filii, dar și prin activități social – filantropice, prin numeroase programe culturale și catehetice, dar mai cu seamă prin dragostea pentru slujire.

Preotul Doru Fuciu, alături de soție și fiica sa 

Preotul Doru Fuciu, alături de soție și fiica sa 

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si