UPDATE:

Preotul se apără și spune că acuzațiile sunt false. 

„Am făcut lucruri bune. Acea sumă de 1 milion de euro e o poveste unde se presupune că am luat banii ăia și i-am băgat în buzunar, ceea ce nu este adevărat. Toți banii care s-au primit s-au pus în operare”,

a spus preotul Nicu Chiriță.

„Ceea ce se întâmplă acum, la momentul ăsta, e ceva de nedescris”, „Nu mai fac ăștia. Cică a dat bani și au plecat cu banii, nu mai fac nimic. Sunt vreo 4,5 ani(n.red. de când e șantierul noii biserici)”, „A luat bani de la buget, apoi a plecat la cumpărături. Ce sunt astea? Un milion de euro a luat hoțul”, spun localnicii.

În timp ce viceprimarul spune că lăcașul de cult nu a mai fost finanțat de ani buni de primărie, edilul localității are dubii cu privire la acest caz.

„Încă din 2012 și până în 2022, înțeleg că la această perioadă se referă ancheta, primăria Alexandria nu a mai finanțat cu nici măcar un leu acest lăcaș de cult”, a declarat Augustin Ioan, viceprimarul municipiului Alexandria.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

„El a avut o dispută cu un preot de acolo, care până la urmă nu a mai fost preot la biserica aceasta. Aș vrea să nu fie doar o chestiune de răzbunare între preoți. Dacă este adevărat voi fi foarte dezamăgit ca un preot în care eu am crezut...”, a precizat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Preotul a primit arest la domiciliu și nu mai poate profesa pe perioada anchetei.

Știrea inițială:

Un preot în vârstă de 62 de ani din Alexandria, Teleorman, este acuzat că a falsificat mai multe documente, după ce a cerut și a primit bani de la bugetul local pentru a repara cele două biserici pe care le administra.

Omul lui Dumnezeu a primit 4,9 milioane de lei de la primărie, cu care a mers și a făcut cumpărături atât pentru el, cât și pentru alte persoane.

Citește și: VIDEO Supraviețuire miraculoasă în Râmnicu Vâlcea! O femeie a scăpat ca prin minune după ce a fost la un pas să fie spulberată de o mașină

preot, teleorman, escrocherie, biserica

Preotul a fost reținut pentru 24 de ore

În urma cercetărilor, oamenii legii au descoperit că între anii 2016 și 2022, preotul ar fi falsificat acte pentru a justifica sume importante de bani pe care le-a primit de la bugetul local și național, bani cu care ar fi trebuit să repare cele două lăcașuri de cult.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

După ce banii au intrat în contul parohiei, preotul a scos constant sume de bani de la bancomate și de la casieria băncii, banii cu care și-a cumpărat mai multe bunuri. „Sesiunea de cumpărături” a preotului a durat din anul 2016 până în 2021, spun anchetatorii.

Preotul este acum cercetat și a fost reținut pentru 24 de ore pentru acuzațiile care i se aduc. 

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au dispus reținerea unui bărbat, de 62 de ani, din municipiul Alexandria, cercetat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare cu consecințe deosebit de grave, ambele în formă continuată.

În urma administrării probatoriului, față de preot a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman .Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman”, au precizat autoritățile.

Citește și: Cât a plătit un român pentru ”meniul zilei” în Eforie Nord. Mulți turiști spun că e ireal ce se întâmplă acolo: „Unii nu cred nici când au în fața ochilor”

preot, teleorman, escrocherie, biserica


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si