Preotul  Cătălin Istrate slujeşte în satul Hilișeu Crişan, la peste 50 de km de municipiul Botoşani. De două ori pe an, părintele îi recompensează pe cei mai silitori elevi.

”Pe copii nu prea îi încurajează multă lume”

Spune că ideea acordării acestor burse a venit înainte de Crăciunul din anul 2022. Pentru a-i recompensa pe elevii silitori, preotul a decis să folosească banii adunați la cutia milei.

Citește și: O elevă de 10 la Bacalaureat a făcut naveta zi de zi cu trenul și nu a trecut o zi fără să nu învețe

Prin acest gest, preotul vrea să ofere un exemplu și celorlalți școlari dându-le și un motiv să învețe cât mai bine. "Am venit în urmă cu 8 ani, prin transfer, şi am găsit oameni extraordinar de buni creştini, foarte harnici şi milostivi şi darnici. Împreună formăm o frumoasă familie. 

Preotul spune că ideea acordării acestor burse a venit înainte de Crăciunul din anul 2022

Preotul spune că ideea acordării acestor burse a venit înainte de Crăciunul din anul 2022

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Toată lumea ajută în special persoanele defavorizate şi aşa este şi normal. Am observat că pe copiii buni, copiii care se străduiesc la şcoală, copiii care au rezultate bune, nu prea îi încurajează multă lume.

Elevii de 10, recompensați pentru munca lor de preotul satului

Am hotărât să îi ajutăm într-un fel şi pe cei care sunt merituoşi, cei care învaţă bine, cei care se străduiesc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Constantin Popovici, campionul european en titre la sărituri de la mare înălţime/ ”Este o senzație unică, de libertate”

În felul acesta, am hotărât împreună cu domnii şi doamnele din Comitetul Parohial să înfiinţăm această mini bursă pentru copiii de gimnaziu, cei mai buni din fiecare an de studiu. Îi încurajăm să se străduiască mai mult, să fie mai buni", a mărturisit preotul Cătălin Istrate, la Antena 3 CNN.

Prin acest gest, preotul vrea să ofere un exemplu și celorlalți școlari dându-le și un motiv să învețe cât mai bine.

Prin acest gest, preotul vrea să ofere un exemplu și celorlalți școlari dându-le și un motiv să învețe cât mai bine.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Una dintre elevele cu rezultate excepţionale la învăţătură este Delia, care a terminat clasa a 5-a cu media 10.

"Şcoala pentru mine este foarte importantă, deoarece fără şcoală nu ajungeam nicăieri", spune Delia, eleva de 10.

Citește și: 76,2% promovabilitate în toată țara. Au fost afișate Rezultatele la Evaluarea Națională 2023

Gabriela se numără şi ea printre cei care au beneficiat de o minibursă din partea preotului. Este cea mai bună din clasa a 7-a, iar banii i-au prins foarte bine, pentru că face naveta în fiecare zi până în satul vecin ca să studieze.

Ideea acordării acestor burse s-a născut înainte de Crăciun, la finele anului trecut. Odată cu întrunirea Consiliului Eparhial, s-a ajuns la concluzia că elevii buni la învăţătură trebuie recompensaţi, indiferent de situaţialor materială.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si