Parintele Beniamin, in varsta de 60 de ani, slujea in comuna clujeana Ghirishu Roman de mai bine de doua decenii. In aceasta dimineata, dupa ore lungi de cautari, fiica lui cea mare l-a gasit fara suflare in fantana. La scurt timp, curtea casei parohiale a fost impanzita de pompieri, politisti si criminalisti. 
 
 
Se pare ca toate indiciile ar duce spre pacatul capital: sinuciderea.
Pe enoriasi, teribila veste i-a inmarmurit. Il priveau ca pe-o icoana.
 
In ultima vreme, insa, era tare abatut.
Era bolnav, dar nu boala l-ar fi impins spre moarte, cred satenii, ci faptul ca s-ar fi dorit indepartarea lui de la altar. Politistii au deschis un dosar penal de moarte suspecta, iar cadavrul a fost dus la Institutul de Medicina Legala din Cluj, iar autopsia ar trebui sa lamureasca daca a fost un accident sau e vorba intr-adevar de sinucidere. 
 
In Biserica Ortodoxa, sinuciderea e vazuta ca un gest de lepadare de credinta in Hristos, iar cei care-l comit n-au parte de slujba pe ultimul drum. Se rosteste doar o rugaciune de iertare a pacatelor la capatai.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si