Un preot din Constanța care este și consilier al lui Teodosie a fost reținut vineri după ce a fost acuzat că a furat trei milioane de lei de la episcopie.

Preotul ar fi comis infracțiunea de când a început să aibă acces la banii Episcopiei Sălajului, în 2020, când a fost numit vicar şi consilier economic al episcopului, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

"Se efectuează acte de urmărire penală fată de suspectul P.I.,

vicar eparhial în cadrul Episcopiei Sălajului, sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată (…) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (…)", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Citește și: VIDEO Vicarul Episcopiei Sălajului, acuzat că s-a îmbogățit din cutia milei. „Minunea” care i-a adus bani cu sacul

Consilierlui Teodosie, acuzat că a furat bani de la episcopie

Ionuț. P, în vârstă de 44 de ani, preot în Constanța de puțin timp și consilier al lui Teodosie, a fost reținut vineri după ce a fost acuzat că ar fi furat suma de trei milioane de lei de la episcopie. Acesta este acuzat de delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Preotul ar fi transferat bani către C.A.R. Omenia, cu titlul de returnări împrumuturi, iar mai apoi banii erau luați tot de el și ar fi falsificat mai multe înscrisuri. 

"Una dintre modalităţile de comitere a faptei consta în aceea că din conturile Episcopiei Sălajului erau virate cu titlu de restituire de împrumut sume de bani către un CAR pentru stingerea unor împrumuturi ce fuseseră contractate pe numele unor persoane fizice", a declarat un procuror.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Care este diferența între zahărul din dulciuri și zahărul din fructe. Este acesta mai sănătos?- antena3.ro

Citeste si: Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată ultimele sondaje dinaintea alegerilor prezidențiale din SUA- wowbiz.ro

Autoritățile susțin că preotul ar fi investit banii în casa pe care o avea într-o zonă panormică în Zalău, pe care a vândut-o recent cu 500.000 de euro. 

Ionuț. P se afla anchetat de Episcopia Sălajului încă din luna martie, când s-a descoperit furtul și a fost destituit din funcţia de consilier economic. În august a cerut să fie transferat la Constanţa, unde a fost primit de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, care l-a numit consilier.

Citește și: A intentat divorțul după ce a descoperit cel mai mare secret al soției. Motivul șocant pentru care un bărbat a cerut anularea căsniciei, după 18 ani

ÎPS Teodosie a declarat că nu știe nimic despre ancheta în care acesta este implicat.

"Nu ştiu despre ce e vorba. Eu sunt la Bucureşti, nu ştiu nimic", a declarat ÎPS Teodosie.

Citeste si: Veste bună pentru pensionarele din țară! Detalii despre majorarea pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Casa în care Matthew Perry și-a găsit sfârșitul a fost vândută. Cât a costat vila starului din „Friends”- radioimpuls.ro

Citeste si: Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul domnului Iohannis, cu trei găuri- antena3.ro

Autoritățile continuă ancheta și cercetările în cazul preotului, consilier al lui Teodosie.

"Este în curs o ancheta penală și vom oferi tot sprijinul autorităţilor competente pentru finalizarea ei", au transmis autoritățile.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si