Preotul din Iași slujea fără bani și era pasionat de motociclism. El a murit în somn chiar în ziua în care ar fi făcut scufundări.

Părintele Radu era foarte îndrăgit în comunitatea sa

„Era un om deosebit, nu ne-a venit să credem când am aflat. Nu știam să aibă probleme de sănătate sau ceva… Ca orice om, mai spunea, uneori, că nu se simte bine, dar nu era nimic ieșit din comun.

Era tânăr, în floarea vârstei, cum s-ar spune…”, a spus un apropiat de-al părintelui Radu, potrivit  BZI.

Citeste si: Un deținut condamnat la moarte își donează rinichiul unei femei. Ce a transmis bărbatul

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Radu Bogdan Diaconu era preot misionar și slujea la Biserica „Atanasie și Chiril” din municipiul Iași. El slujea fără a primi bani.

Preotul se afla în vacanță la Eforie Nord când s-a stins din viață

„În legătură cu înmormântarea părintelui Radu Bogdan Diaconu, în urma discuției cu familia acestuia, cu soția părintelui, vă putem spune următoarele: trupul neînsuflețit va fi adus la Iași în această noapte (noaptea trecută, vineri, 8 iulie 2022) și va fi depus în Biserica «Sfinţii Atanasie și Chiril».

Sâmbătă, 9 iulie, de la ora 9.00, va fi săvârșită slujba Sfintei Liturghii, iar de la ora 10.30 va fi săvârșită slujba de pomenire pentru părintele Radu Bogdan. Cei care doresc să aducă un omagiu părintelui pot face acest lucrul la biserică. După slujba de pomenire, sicriul cu trupul părintelui va fi transportat la Dumbrăveni, Suceava. Veșnica lui pomenire!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.

Citeste si: VIDEO- În timpul slujbelor împotriva secetei din Moldova a început ploaia

Înmormântarea va avea loc luni, în localitatea Dumbrăveni, județul Suceava.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si