Noua modificare din Codul Fiscal prevede, printre altele, ca directionarea de 2% din impozit, pe care orice persoana care inregistreaza un venit si plateste taxe putea sa o faca catre o asociatie sau un ONG va fi facuta doar personal, prin depunerea formularului 230 la Fisc.

Cu alte cuvinte, orice persoana care doreste sa redirectioneze 2% din impozitul sau catre o cauza anume, va trebui de acum inainte sa mearga personal la Fisc pentru a completa si depune formularul 230.

Acest lucru nu era necesar pana acum, asociatile sustinand ca prin aceasta masura va scadea vertiginos numarul celor care redirectioneaza procente din impozit. (Si alte persoane s-au plans de Noul Cod Fiscal)

Printre cei care vor avea de suferit in urma acestei decizii sunt si copiii aflati in grija parintelui Danu Florin, de la Parohia Lada. Zilnic, preotul ofere prin asociatia sa "Mana Cereasca", 60 de portii de hrana calda micutilor din localitatea unde se afla parohia sa.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Preotul Florin Danu si-a inceput activitatea cu copiii in 2011. Vreme de trei ani, parintele a avut grija de cei mici, ajutandu-i si indrumandu-i la scoala si in activitatile lor. Ulterior, dupa ce a sesizat ca nevoile micutilor din localitatea sa erau primare si ei aveau nevoie de hrana, Florin Danu a inceput sa le ofere portii cu mancare.

Preotul i-a dus in excursii, in pelerinaje si in marile magazine din Bucuresti, la Catedrala Patriarhala si manastirile din preajma Capitalei. Nu au fost uitate nici activitatile recreative si educative, vizitele la patinoar, la cinema si in parcurile din Capitala. Pentru multi dintre copii aceasta a fost prima oara cand au ajuns in “orasul cel mare”, in Bucuresti.

In scurt timp, de la 9 copii cati erau la inceput, s-a ajuns la 60 de suflete, astazi, preotul asigurandu-le acestora cel putin o masa completa pe zi formata din 3 feluri de mancare.

Preotul Florin Danu povesteste cum a inceput sa ajute copii in urma cu 7 ani

“Asa s-a ajuns ca de la noua la inceput, sa vina acum peste 60 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani. Cu cei mici desenam, coloram, iar cu cei mari lucram ca sa inteleaga ca trebuie sa munceasca mult acum pentru a-si depasi conditia.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sa priceapa ca daca esti pregatit duhovniceste, Dumnezeu vine Si-si pune darul Lui peste tine. Te lumineaza la minte. Aici, comunismul a distrus aproape in totalitate viata spirituala. Avem de-a face cu o saracie duhovniceasca inimaginabila a parintilor acestor copii. De aceea, tot ceea ce facem desfasuram in sfantul locas, dupa slujba. (…) Ne straduim, si eu si preoteasa (care a absolvit seminarul la Agapia si a organizat un cor de peste 20 de copii si adulti care cantă duminica la biserica), sa sprijinim cat putem de mult pe cei care au nevoie de ajutorul nostru.

Si lucrul acesta este extraordinar! Constatand ca multi dintre elevi au probleme cu limba romana, organizam si lectii de gramatica cu ei, tot aici in biserica. Dorinta noastra este ca acesti copii sa devina oameni cu care sa ne mandrim, noi cei care ii ajutam, dar si satul nostrum. Desi biserica noastra este foarte mica, in acele momente pare mult mai incapatoare. La aceste slujbe participa, de fiecare data, peste 100 de persoane. Asa au aflat cei de aici despre darul lui Dumnezeu si despre puterea rugaciunii”, a declarat parintele paroh Florin Danu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si