Edilul spune ca a facut de mii de ori drumul pana in Capitala cu masina, dar nu a rezolvat nimic. Primaria are datorii uriase si risca blocarea conturilor din aceasta cauza.

Daniel Mihalache spune ca ceea  ce face nu este un protest, vrea insa ca autoritatile din Romania sa inceapa sa nu mai functioneze „aberant” si sa nu mai puna bete in roate.

Ideea i-a venit primarului urmarind pelerinii care fac anual El Camino, celebrul drum catre Santiago de Compostela, al treilea mare pelerinaj crestin, dupa cele spre Ierusalim si Roma.

Luni, primarul a plecat din Copsa Mica si a ajuns la Sibiu, unde va dormi la un prieten. Marti dimineata va porni la drum pana la Talmaciu, localitate tot in judetul Sibiu, aflata la circa 25 de kilometri de municipiul Sibiu.

Pe durata zilei de marti, primarul din Copsa Mica va fi insotit de viceprimarul municipiului Sibiu, Razvan Pop.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cel mai lung traseu, peste 56 de kilometri, este programat pentru ziua a treia, de la Boita pana la Poiana Salatrucu. De la Caineni, va merge mai departe catre Bucuresti pe vechiul drum al Romaniei, drum de piatra nereabilitat, pentru a evita Valea Oltului si autostrada. Va dormi la prieteni, primari din diferite localitati de pe traseu sau la pensiuni, deplasandu-se doar pe timpul zilei.

Sosirea la Bucuresti este programata in 28 septembrie, ora 18.00.

A cerut audiente la presedintele Iohannis, la premier si la Ministrul Mediului. inca nu a primit raspunsuri, dar spera ca va fi primit.

„Am fost de multe ori in Capitala pentru a incerca sa rezolv problema apei. Mii de kilometri degeaba, pentru ca guvernele noastre n-au inteles cat de importanta este apa potabila in secolul XXI. Acum voi face din nou acest drum pe jos, intr-un pelerinaj, pentru ca autoritatile sa ne permita sa avem o viata normala. Prin acest mars doresc sa atrag atentia guvernelor si institutiilor sa respecte legile si angajamentele, judecatorilor sa fie responsabili si presedintelui sa se garanteze ca sistemele acestea functioneaza normal si logic, nu aberant”, spune Daniel Tudor Mihalache.
 

Totul a pornit de la o Ordonanta de Guvern, din 2007, care stipula introducerea apei si canalizarii din fonduri guvernamentale in doua orase puternic afectate de poluare: Copsa-Mica si Zlatna.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrarile pentru reteaua de apa-canalizare, angajandu-se ca va plati integral lucrarile, insa, pana in prezent, a platit aproximativ 50% din banii pe care ii datoreaza constructorului, desi acesta a efectuat lucrarile aproape in totalitate.

Firma a actionat in judecata Primaria Copsa-Mica si a castigat, existand o sentinta definitiva care obliga la plata a 700.000 de lei, bani pe care Primaria nu ii are.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si