Primarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, deszăpezeşte singur drumurile din comună cu utilajele administraţiei locale. În prima zi din acest an în care a nins, edilul s-a trezit la ora 4 dimineța, a deszăpezit drumurile, iar la ora 8:00 s-a prezentat la Primărie.

Are de curățat 45 de kilometri de drumuri

Primarul a explicat că nu are un angajat la primărie care să facă acest lucru şi nici nu contractează o firmă specializată pentru că astfel face economii la buget.

El mânuiește utilajele de mare tonaj cu ușurință și pentru că, în trecut, a fost șofer de TIR. Acesta deţine permis de categoriile B,C, şi E și poate conduce autospeciale pentru deszăpezire, prevăzute cu sărăriţă şi lamă.

Citește și: VIDEO| Un bărbat face furori în mediul online după ce a postat că se plimbă cu patul prin dormitor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În total, primarul are de curățat 45 de kilometri de drumuri laterale, pe care îi parcurge în aproximativ trei ore.

Primarul economisește 150.000 de lei pe an

"Nu e ca la şes, nu sunt benzi foarte mari, nu e bine nici când e zăpada foarte mare, nici când e polei.

Tot timpul trebuie să fii atent, să pregăteşti terenul. Dacă ştii că la noapte vor fi minus 5 grade şi afară e ud, e normal că trebuie să fii preventiv să pui sare ca să eviţi producerea poleiului. Trebuie foarte bine monitorizată situaţia. Nu mă plâng de chestia asta", a spus edilul.

Citește și: Accident pe DN 5 în zona Adunații Copăceni: un TIR a lovit parapetul ce desparte sensurile de mers

Primarul estimează că se face o economie de cel puţin 150.000 de lei pe an.

Citește și: Mama celor trei copii care au murit în incendiu nu ar fi fost acasă în momentul tragediei

"Şi noi am avut în urmă cu vreo 3-4 ani cu firmă şi ne-a stors de bănuţi. Ei fac contract pe oră, trebuie să le plăteşti. Poţi să economiseşti, un contract este 150.000, poate 200.000 de lei, eu cheltui motorină poate de 2.000- 5.000 de lei, rămân câţiva bani la buget, nu? Nu o fac neapărat din obligaţie, o fac şi din plăcere", a spus Birtoc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si