In articol:
Toader Adrian Lavric, edilul comunei Satu Mare, din județul Suceava, a fost căutat toată noaptea de oamenii legii, după ce acesta a fugit de la locul accidentului pe care l-a produs.
Primarul sucevean a provocat un accident grav pe un drum comunal, iar mai apoi a fugit de la fața locului.
Lavric a intrat pe contrasens și a lovit o mașină care circula în mod regulamentar. Șoferul s-a ales cu mai multe coaste rupte.
Citește și: Jurnaliștii vor putea lăsa mașinile în parcările publice din Capitală, în baza solicitărilor prealabile
Oamenii legii au mers atât acasă la inculpat, cât și la cea a părinților acestuia, în speranța că îl vor găsi, însă fără rezultat. Autoturismul
Cu toate că au strigat la poartă și au pornit sistemul acustic de pe autospecialele de poliție, oamenii legii nu au primit niciun răspuns.
Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe numele primarului și au continuat să patruleze tot restul nopții în încercarea de a-l găsi pe individ pentru a-i lua o declarație.
Un primar din Satu Mare deszăpezește singur drumurile din comună
Primarul din Călinești Oaș, Satu-Mare, deszăpezește de unul singur drumurile comunei, cu noaptea-n cap atunci când se anunță ninsoare. După ore întregi de muncă voluntară, edilul merge direct la Primărie, să își facă în continuare datoria.
Primarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, deszăpezeşte singur drumurile din comună cu utilajele administraţiei locale. În prima zi din acest an în care a nins, edilul s-a trezit la ora 4 dimineța, a deszăpezit drumurile, iar la ora 8:00 s-a prezentat la Primărie.
Primarul a explicat că nu are un angajat la primărie care să facă acest lucru şi nici nu contractează o firmă specializată pentru că astfel face economii la buget.
Citește și: VIDEO- Șocant. Elevi bătuți, obligați să meargă în genunchi și băgați cu capul în WC în Bacău
El mânuiește utilajele de mare tonaj cu ușurință și pentru că, în trecut, a fost șofer de TIR. Acesta deţine permis de categoriile B,C, şi E și poate conduce autospeciale pentru deszăpezire, prevăzute cu sărăriţă şi lamă.
În total, primarul are de curățat 45 de kilometri de drumuri laterale, pe care îi parcurge în aproximativ trei ore.
"Nu e ca la şes, nu sunt benzi foarte mari, nu e bine nici când e zăpada foarte mare, nici când e polei. Tot timpul trebuie să fii atent, să pregăteşti terenul. Dacă ştii că la noapte vor fi minus 5 grade şi afară e ud, e normal că trebuie să fii preventiv să pui sare ca să eviţi producerea poleiului. Trebuie foarte bine monitorizată situaţia. Nu mă plâng de chestia asta", a spus edilul.
Primarul estimează că se face o economie de cel puţin 150.000 de lei pe an.
"Şi noi am avut în urmă cu vreo 3-4 ani cu firmă şi ne-a stors de bănuţi. Ei fac contract pe oră, trebuie să le plăteşti. Poţi să economiseşti, un contract este 150.000, poate 200.000 de lei, eu cheltui motorină poate de 2.000- 5.000 de lei, rămân câţiva bani la buget, nu? Nu o fac neapărat din obligaţie, o fac şi din plăcere", a spus Birtoc.
Citește și: Mircea Rusu, fost primar al comunei Band și solist, închis pentru delapidare