Jamie Sansom, profesorul care a fost rănit, a fost transportat la spital în regim de urgență. Acesta avea o plagă înjunghiată, în urma atacului care a avut loc luni dimineața, pe data de 10 iulie 2023, pe coridorul școlii Tewkesbury din Gloucestershire. Uletrior, după tratamentul medical necesar, bărbatul a fost externat.

Citește și: O româncă a ucis cu sânge rece o familie de turiști. Un copil de 2 ani, împreună cu tatăl și bunica, au murit striviți de roțile mașinii

Atacatorul a fugit de la fața locului, fiind mai apoi prins şi arestat de oamenii legii care erau înarmați în zona Stoke Orchard din apropiere. Adolescentul avea asupra lui şi cuţitul cu care ar fi comis fapta. 

„Un adult a fost transportat la spital cu o rănă provocată de o presupusă armă albă, în urma unui incident care a avut loc în şcoală. Suspectul rămâne în arest în timp ce cercetările continuă”, a transmis un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un profesor a fost înjunghiat de un elev pe coridorul școlii. Colegii agresorului sunt în stare de șoc: „Nu am avut niciodată așa ceva”

Citește și: Mesajul disperat al unui tânăr al cărui tată s-a stins din viață în Italia: „Unde ești tată? De ce m-ai lăsat așa?”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La ora locală 9:10, serviciile de urgență au fost chemate în acțiune. Ca măsură de precauție, atât școala în care a avut loc atacul, cât și alte două școli învecinate au fost temporar închise, a afirmat adjunctul șefului poliției, Richard Ocone, de la Poliția din Gloucestershire.

Iniţial credeam că suspectul a fugit de la faţa locului şi s-a ascuns pe terenul şcolii.  Ofițerii noștri, inclusiv polițiști înarmați- instruiți de specialiști, au participat și au efectuat o percheziție amănunțită.

Această căutare a fost atât complexă, cât și meticuloasă, deoarece am căutat să ne asigurăm că nu mai există  alte victime, precum și să  îl găsim pe atacator ”,  a mai precizat unul dintre ofiţeri.

Elevii sunt în stare de șoc

Restul elevilor din școală au fost evacuați în siguranță și conduși către un loc protejat până la sosirea părinților.

Potrivit primelor informații făcute publice, cadrul didactic a încercat să intervină într-un conflict și să protejeze alți elevi atunci când a avut loc atacul. Într-o fracțiune de secundă, bărbatul a fost înjunghiat.

Citește și: Unsprezece vârstnici, găsiţi de poliţişti într-un imobil în construcţie din Tunari

Michelle Smith, una dintre mamele din colectivul de părinți, a declarat că profesorul Sansom este „foarte bune şi apropiat de elevii săi. Când am aflat cine a fost înjunghiat şi...ştiind că el este unul dintre profesorii preferaţi ai fiului meu, ştiam că vor veni foarte întristaţi acasă. El face multe excursii școlare. Este un profesor foarte, foarte bun și comunicarea este foarte bună între el şi elevi. Este unul dintre acei profesori despre care știi că îi poți scrie oricând şi poţi vorbi cu el dacă ai vreo problemă. Sunt foarte, foarte îngrijorată pentru el în acest moment. Știm că copiii sunt în siguranță acum, trebuie doar să știm că şi el este bine”, a

dezvăluit femeia, conform jurnaliștilor de la  The Guardian.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Un profesor a fost înjunghiat de un elev pe coridorul școlii. Colegii agresorului sunt în stare de șoc: „Nu am avut niciodată așa ceva”

Citește și: Infirmiera 'blondă, cu zâmbet angelic' din Anglia, acuzată de uciderea mai multor nou-născuţi, își va afla pedeapsa

Katie Gardiner, o elevă în clasa a şaptea în vârstă de 12 ani, a fost luată de la școală de părinții ei, Martyn și Julia Gardiner.  „A fost destul de înfricoșător pentru că nu am avut niciodată așa ceva înainte. Vechea mea școală primară a fost și ea închisă”,  a povestit adolescenta.

Un purtător de cuvânt al Academiei Tewkesbury a declarat:  „Suntem recunoscători întregului personal, părinților și studenților noștri pentru răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă în ceea ce a fost o dimineață dificilă, în timp ce gândurile noastre  se îndreaptă spre  colegul nostru – îi dorim o recuperare rapidă și de succes”.S ecretarul pentru educație Gillian Keegan a spus că Departamentul pentru Educație (DfE) este „la îndemână” pentru a sprijini școala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si