Puiul de balena-pilot a fost gasit inca in viata intr-un canal, aproape de granita cu Malaezia, a transmis departamentul marin.

O echipa de medici veterinari a incercat "sa ajute la stabilizarea bolii ei insa in final balena a murit" vineri dupa-amiaza.

Autopsia a dezvaluit ca in stomacul mamiferului erau 80 de pungi de plastic, cantarind 8 kilograme, a precizat departamentul.

Oamenii au folosit geamanduri pentru a mentine balena in apa, dupa ce a fost capturata luni, si au ferit-o de soare cu o umbrela.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Balena a vomitat cinci pungi in timpul tentativei de salvare.

Thon Thamrongnawasawat, biolog marin si lector la Kasetsart University, a spus ca pungile au facut imposibila hranirea balenei.

"Daca ai 80 de pungi de plastic in stomac, mori", a afirmat el.

Tailanda este unul dintre cei mai mari utilizatori din lume de pungi de plastic.

Biologul a declarat ca cel putin 300 de animale marine, intre care balene-pilot, broaste testoase si delfini, pier in fiecare an in apele Thailandei ca urmare a ingerarii de obiecte din plastic.

"Este o mare problema. Folosim mult plastic". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si