Polițiștii și jandarmii s-au mobilizat rapid pentru a face față situației neobișnuite, după ce un pui de urs a fost observat în apropierea Castelului Bran, cu puțin timp înainte de deschiderea porților pentru Noaptea Muzeelor.

Autoritățile au acționat imediat, folosind semnalele acustice ale autospecialelor pentru a pune pe fugă animalul și pentru a preveni orice risc pentru participanții la eveniment. Din fericire, incidentul nu a avut nicio influență asupra desfășurării evenimentelor planificate pentru acea seară la Castelul Bran.

Citește și: Incredibil! O femeie a aflat că are datorii la bancă, deși nu făcuse nici un împrumut: „Te trezești dator când nu ai luat un leu de nicăieri"

La fel ca la Castelul Bran, și la Castelul Peleș din Sinaia s-a înregistrat un incident cu un urs. Autoritățile au emis un mesaj de avertizare prin RO-Alert, după ce a fost raportată prezența animalului în zonă.

Un urs și-a făcut apariția în zona Aeroportului Sibiu. Autoritățile au intervenit pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție

Un urs a fost văzut în această dimineață în zona Aeroportului Sibiu. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție.

Jandarmii din Sibiu au fost alertați în această dimineață cu privire la prezența unui urs în zona Aeroportului Sibiu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Imaginile zilei! O femeie s-a urcat la bordul unui avion cu 22 de șerpi

Autoritățile au transmis că: „În această dimineață, a fost sesizată prezența unui urs în zona Aeroportului.

La fața locului s-a constituit echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a deplasat în zona unde a fost sesizată prezența ursului pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție. Jandarmii vor rămâne in zonă pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat.


În situația în care este sesizată prezența unui urs, Jandarmeria Sibiu le recomandă cetățenilor să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112.

În urma semnalării prezenței unui urs în zona Aeroportului Sibiu, polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu acordă sprijin echipei de intervenție pentru asigurarea unui perimetru de siguranță și prevenirea oricăror situații de risc la adresa vieții și sănătății persoanelor”.

Citește și: Spargere la un cazino din Maramureș! Hoții au luat tot și s-au făcut nevăzuți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si