In articol:
Cele mai multe apeluri au fost la Salvamont Neamț, urmat de Bacău și Sibiu. "Foarte, foarte multe accidente s-au datorat echipamentului necorespunzător. Am avut la altitudine oameni care nu aveau acest echipament corespunzător, în special încălțăminte"
Luna august, cea mai grea lună pentru salvatorii montani
"Foarte, foarte multe accidente s-au datorat echipamentului necorespunzător. Am avut la altitudine oameni care nu aveau acest echipament corespunzător, în special încălțăminte. Am avut oameni în papuci, în sandale, total necorespunzătoare pentru munte și de aici au apărut entorse, luxații, fracturi sau oameni care au mers cu copii pe munte sau cu bagaj foarte mult și la un moment dat au fost epuizați.
Ne-au solicitat să îi ajutăm, a trebuit să intervenim în astfel de situații să îi recuperăm de pe munte. Au fost și căderi de la înălțime, au fost și persoane care s-au accident în traseele de alpinism", a declarat, la Digi24, Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România.
Citeste si: VIDEO- Un bărbat a fost rănit grav de o stâncă desprinsă din versant, în Cheile Bicazului
"Toate aceste accidente înseamnă suferința unui om, tristețea unei familii, înseamnă câteodată decese pentru că avem deja foarte mulți morți și în această lună. Deci trebuie să fim atenți ca muntele să fie un punct mare de atracție, nu un factor generator de tristețe și de suferință", a declarat Cornoiu pentru Digi24.
În ultimele 24 de ore, salvamontiştii din întreaga ţară au fost solicitaţi să intervină la foarte multe cazuri: 35 de cazuri, recordul negativ al acestei luni, fiind salvate peste 50 de persoane.
''O zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, recordul negativ al acestei luni. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 35 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor'', s-a declarat pe pagina de Facebook a Salvamont.
Unde au fost cele mai multe apeluri?
Cele mai multe apeluri au fost în Neamţ, Bacău, Sibiu, Zărneşti. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 52 de persoane. Dintre acestea 7 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.
Au mai existat 41 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.
Citeste si: Un elicopter SMURD a fost solicitat pentru salvarea unei turiste din Vârful Țimbalul