Reprezentanții ANPC au transmis vineri, 15 decembrie 2023, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că un restaurant localizat în Sectorul 2 București, restaurantul Gargantua, a fost închis temporar.

Horia Constantinescu: ,,Deja la a doua abatere, la fel de gravă ca prima''

Această acțiune a venit în urma constatării a mai multor nereguli care au legătură cu igiena muncii.

”Deja la a doua abatere, la fel de gravă ca prima, acest operator economic pare fie că nu poate, fie că nu vrea să respecte legea şi, automat, pe dumneavoastră.

Am primit informaţiile, ce au condus la această acţiune, de la consumatorii sideraţi de ceea ce au văzut în bucătărie, când mergeau spre…baie!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Un restaurant cunoscut din Sectorul 2 al Capitalei, închis temporar de ANPC

Un restaurant cunoscut din Sectorul 2 al Capitalei, închis temporar de ANPC

Ce nereguli au fost identificate la restaurant?

În ceea ce privește neregulile, se numără produsele expirate, paviment neigienizat corespunzător, praf și congelatoare neigienizate, dar și vase de bucătărie neprofesionale, uzate. 

Comisarii ANPC au descoperit un tavan cu plăci lipsă, sparte, dar și infiltrații, resturi alimentare, praf, impurităţi, tapet depreciat, rupt, în hol cu oglinzi cu zone cu sparte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, s-au folosit materii prime bazate pe grăsimi vegetale, în timp ce în meniu era menţionat ingredientul smântână.

Citește și: VIDEO: Pescobar, prima reacție după s-a spus că a rămas fără permis de conducere: ”Pescobar a făcut dintr-o glumă, minciună. V-am mințit frumos, elegant”

În acest caz, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 53.000 de lei, potrivit  g4media.ro.

Restaurantul a fost închis temporar

În acest caz s-au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme în valoare de 6.500 de lei. Comisarii ANPC au decis oprirea pe o perioadă temporară a prestării de servicii, până când deficiențele se vor remedia.

Citește și: Pescobar în centrul unui nou scandal! Clienții sunt nemulțumiți de noul restaurant deschis în Cluj: ”Gogule, nu așa se deschide un restaurant, fără baie, fără muzică”

De asemenea, s-a propus închiderea temporară a unității pe o perioadă de cel mult 6 luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si