Un bărbat a fost arestat în cursul zilei de marți în Grecia. Bărbatul este acuzat că a provocat intenționat un incendiu în cursul zilei de sâmbătă în Rafina, în estul regiunii Attica. 

Nu ar fi prima dată când bărbatul se joacă la propriu cu focul în jurul vegetației. Luna trecută individul a mai fost arestat de două ori pentru incendiere în aceeași zonă, dar atunci a reușit să scape doar cu o amendă, scrie agenția de presă Atena-Macedonia.

 

Citește și: Autospeciala pompierilor, cuprinsă de flăcări! Salvatorii intervin la un incendiu de vegetație din Popești-Leordeni

incendii grecia, roman arestat, seceta, turisti evacuati

Individul neagă toate acuzațiile care i se aduc.

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe lângă român, și un cetățean grec este acuzat de incendiere. Chiar dacă în trecut a scăpat ușor de acuzații, de această dată autoritățile au adăugat o acuzație de punere în pericol la cea de incendiere. Prin urmare, românul a fost arestat preventiv. Cu toate acestea, individul se apără și spune că se afla în zona cu pricina pentru că încerca să stingă flăcările.

Incendiile fac ravagii în Grecia. Mii de oameni au fost afectați

Și în acest an incendiile  de vegetație reprezintă o problemă foarte serioasă în Grecia. Doar în ultimele 24 de ore au izbucnit 50 de focare noi, iar estimările autorităților elene nu sunt deloc optimiste.

Până acum 6 pompieri au fost răniți după ce au luptat să stingă mai multe incendii, dintre care unele se pare că au fost puse intenționat. Din cauza focarelor care pot pune în pericol și vieți omenești, mii de turiști au fost evacuați de către autorități.

Noaptea trecută, zeci de turiști au dormit pe terenuri de sport, fără mâncare, după ce flăcările s-au extins spre hotelul în care erau cazați. Situația din Grecia este foarte gravă, iar autoritățile fac față cu greu situației disperate. Premierul grec a atenționat în cursul zilei de luni că această vară este foarte periculoasă pentru Grecia. Incendiile de vegetație sunt favorizate de seceta prelungită și de vântul foarte puternic, care contribuie la extinderea fulgerătoare a flăcărilor.  

Citește și: Se închide Valea Oltului! Anunțul făcut de Sorin Grindeanu: "Am cerut să aibă mobilizare mare"

incendii grecia, roman arestat, seceta, turisti evacuati

Incendiile au distrus vacanța turiștilor din zonele afectate.

[Sursa foto: gds.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si