Un roman da lectii francezilor, pe cel mai cunoscut bulevard al Parisului. Cum a ajuns Paul Amarica sa detina o galerie de arta, extrem de apreciata. Si regii i-au trecut pragul
Regii îi trec pragul, francezii stau la coadă pentru a-i cumpăra exponatele, iar tinerii artişti îl consideră un sprijin nepreţuit! Este povestea unui român care deţine o galerie de artă, pe cel mai cunoscut bulevard al Parisului. Este un fost luptător, care ne demonstrează ca niciun vis nu e imposibil de atins. Iată-l pe românul care le dă lecţii francezilor, la ei acasă! ##VIDEO4547##
Un nume romanesc in inima Parisului. Aceasta galerie este finalul unei povesti de succes. Drumul pana aici este demn de un film artistic. Bulevardul Champ-Elysees este una dintre cele mai aglomerate zone din Franta. Chiriile ating aici sume cu multe zerouri si nu oricine gaseste un spatiu pentru a-si deschide afacerea. Dar pentru Paul, aceste greutati au fost o oportunitate.
Povestea lui Paul Amarica incepe pe salteaua de lupte greco-romane.
Odata cu sportul, suceveanul nostru a inteles sa ia in piept provocarile pe care i le aduce viata. Si ca visul sau e altul. In 1991 s-a mutat la Paris. Ce putea face un roman in capitala Frantei, dupa ce tocmai renuntase la competitii?
A fost foarte greu pentru ca nu vorbeam deloc limba franceza. Am luat lumea n piept a fost ca un meci de lupte”, spune romanul.
In 1994 avea sa-si descopere cu adevarat viitorul. A vizitat apartamentul unui francez instarit si a realizat ca arta, banii si frumosul se pot impleti in aproape orice obiect.
Nu l-a invidiat pe francez .A invatat de la el. A studiat, a citit si a vizitat muze. Apoi si-a deschis propria galerie. Dupa atata munca, a venit si succesul. Masurat in prestigiul vizitatorilor din galeria sa.
"M-am trezit intr-o buna zi cu un rege din Camerun care a venit sa inaugureze expozitia cu tot alaiul si tamtamul”, a mai spus acesta.
Nu si-a uitat tara. Asa ca se intereseaza intotdeauna de lucrarile artistilor romani. Paul a devenit un adevarat dictionar al pictorilor romani de succes!
I-a gazduit picturile lui Nicolae Maniu, un artist care obtine cate o avere pe fiecare dintre panzele sale: „Avand o anumita cota care ajunge la 800 de mii de euro sau dolari, a vandut cu suma asta am avut si eu in galerie opera de cateva zeci de mii de euro pe care am reusit sa le vand”.
Adrian Ghenie este un alt pictor care stabileste recorduri la nivel mondial. Vinde tablouri cu milioane bune de lire sterline. Paul Amarica stie cat de greu este urcusul pana la acest nivel.
Acum are alt artist roman in galerie, Tudor Banus, dar il asteapta cu interes pe urmatorul. Paul Amarica priveste optimist la ziua de maine. Cine stie ce alte opera va gazdui in galeria sa?