Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din Poliția Capitalei au dispus urmărirea la nivel internaţional a bărbatului pentru care Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de cinci ani.

El era acuzat și condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. Polițiștii au emis mandatul de urmărire internațională după ce au constatat că acesta a părăsit teritoriul ţării, anterior deciziei instanţei.

Citeste si: Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov în legătură cu achiziţia de măşti contrafăcute

Urmărit internațional, prins în Pescara

Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au continuat investigaţiile stabilind că bărbatul s-a aflat în perioada în care s-a sustras executării pedepsei pe teritoriul Spaniei şi Italiei unde a folosit documente false privind identitatea.

"În urma coroborării datelor obţinute şi a colaborării cu autorităţile judiciare din cele două state, s-a stabilit că bărbatul locuieşte în prezent la o adresă din oraşul italian Pescara. Astfel, miercuri, pe fondul colaborării apropiate, omologii italieni au reuşit să îl depisteze şi să-l prindă pe bărbatul urmărit în vederea executării pedepsei în România", informează DGPMB.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Copilul de 7 ani dispărut în Arad, căutat în continuare, cu sprijin de la București

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov în legătură cu achiziţia de măşti contrafăcute

Cinci percheziţii domiciliare au loc miercuri dimineaţă în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu achiziţia de măşti medicale în perioada stării de urgenţă, o persoană urmând să fie dusă la audieri, transmite IGPR.

”La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu şi fals în declaraţii, toate în legătură cu achiziţionarea de către o companie naţională de măşti medicale în perioada stării de urgenţă”, a transmis miercuri IGPR.

Mai multe percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu achiziţia de măşti medicale în perioada stării de urgenţă. În acelaşi timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane, indică Poliţia.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

”Persoana în cauză va fidusă la sediul unităţii de poliţie, în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acesteia, pentru clarificarea situaţiei de fapt”, precizează poliţiştii.

La acţiune, participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi de specialişti din cadrul

Institutului Naţional de Criminalistică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si