Un român fără adăpost s-a stins din viață din cauza frigului.  "Sistemul este de ultimă generație, dar în acest caz el era necunoscut rețelei".

Citește și: Gestul impresionant al familiilor de români din diaspora înainte de Crăciun: „Moș Crăciun e șofer de TIR”.

"Am vorbit cu toate asociațiile, cu unitatea de stradă care monitorizează zona în fiecare săptămână",

spune consilierul pentru protecție socială Kristian Gianfreda,  "dar această persoană nu ceruse niciodată ajutor înainte, nu se adresase nimănui, era deci exclusă din sistemul acelei rețele care oferă sprijin celor aflați în dificultate. În ultimele ore, municipalitatea a colaborat îndeaproape cu dioceza pentru a-i garanta bărbatului o înmormântare demnă: "Suntem în strânsă legătură cu episcopul",  a explicat Gianfreda,  "și împreună ne vom gândi la orice. În coordonare cu episcopul, totul se va face".

În municipiu, mai puțin de 200 de pesrsoane nu au un acoperiș deasupra capului

Conform datelor deținute de biroul consilierului, numărul persoanelor fără adăpost din municipiu este puțin sub 200. Gianfreda cunoaște bine problema, deoarece a fost responsabil de Adăpostul Bethlehem timp de 20 de ani.

Citește și: Caz incredibil în Italia! Un adolescent român i-a salvat viața unei femei în tren după ce a auzit o conversație telefonică

"Cei care locuiesc pe stradă au o situație personală delicată, adesea există probleme psihiatrice, iar reintegrarea în societate nu este întotdeauna automată, în ciuda sprijinului rețelei. Din 1996, când m-am apropiat de coliba din Betleem, din păcate, numărul celor care mai sunt în viață poate fi numărat pe degetele de la o mână. Viața de pe stradă este extremă, dar acest lucru nu înlătură faptul că rețeaua trebuie să facă tot posibilul pentru a rămâne aproape de acești oameni".

Locurile de recepție suplimentare

Consilierul Gianfreda explică modul în care 105 locuri de primire sunt active în cadrul diferitelor proiecte legate de asociații. Există însă și alte soluții pregătite, în funcție de necesitate:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Urgența frigului continuă în linie cu anii trecuți, în caz de nevoie am pus la dispoziție o structură dedicată, gata de utilizare, sunt 20 de paturi disponibile în San Salvatore, într-o structură pusă la dispoziție de municipalitate. Totul în strânsă sinergie cu Unitatea de stradă, care monitorizează situația în fiecare săptămână".

Citește și: Povestea Mădălinei, o româncă din Italia care a dat lovitura. Cât câștigă lunar după ce a renunțat la jobul de ospătăriță

Proiectul care a fost cel mai mulțumitor rămâne Housing First:  "Am reușit să scoatem de pe stradă oameni care nu se așteptau", a mai explicat Gianfreda,  "iar aceștia se îndreaptă spre reintegrarea în societate. În acest caz, oamenii primesc cheile direct, cu libertate de alegere".

Moartea tragică a românului a mobilizat comunitatea pentru a informa oamenii străzii despre condițiile pregătite

Gloria Lisi, consilierul și fostul viceprimar municipiului, a discutat și ea pe această temă. Ea a solicitat administrației să facă lumină în problema situației de urgență a frigului din oraș.

Citește și: Opt adolescente, cu vârste între 13 și 16 ani, au înjunghiat un om al străzii până și-a pierdut viața

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Cred că în acest moment, cu o persoană care din păcate nu mai este aici, se declanșează o polemică sterilă care se bazează pe o lipsă de informații", a fost răspunsul Gianfredei.

"După cum s-a explicat, avem locuri pregătite disponibile, mă refer la cele 20 din San Salvatore. Rimini este un oraș care dispune de multe resurse comunitare, cetățenii, asociațiile, grupurile de voluntariat care pot face ceva sunt multe. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat nu a fost previzibil, dar există o rețea de invidiat în Rimini. Și îl invit pe domnul consilier să mă contacteze pentru a obține toate informațiile despre ceea ce face orașul",   potrivit jurnaliștilor de la  Rimini Today.

Citește și: Telefoanele vor fi interzise la școală. Țara care a luat această decizie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si