Vasile Culea, un român în vârstă de 34 de ani, își va petrece următorii 34 de ani în spatele gratiilor pentru uciderea lui Freda Walker. Mai mult, acesta a fost condamnat la 14 ani pentru că i-a provocat soțului ei, Kenneth, vătămări corporale grave. Acestea se vor desfășura concomitent.

Citeste si: Un miliardar român s-a arătat nemulțumit de cerșetorii români din Londra. Gestul incredibil bărbatului

Andrew Henshaw KC judecătorul care l-a condamnat pe român a declarat:  "Ați fost insensibil de indiferent dacă doamna Walker a trăit sau a murit. Ați lăsat-o cu fața în jos pe podea, legată strâns la încheieturi și glezne, practic incapabilă să se miște. I-ați pus o folie de plastic și o cârpă în jurul gurii, iar acest lucru a interferat cu respirația ei.”

Înainte de decizia finală, cazul românului nu a fost considerat unul în care pedeapsa pe viață ar fi fost adecvată, mai ales că Vasile Culea nu intrase în locuința celor doi cu intenția de a ucide, fiind neînarmat.

Vasile Culea voia să le fure suma de 30.000 de lire sterline pe care o aveau ascunsă în casă

Românul a ajuns în Marea Britanie în anul 2015 și a fost condamnat pentru uciderea lui Freda Walker, în vârstă de 86 de ani, și pentru că i-a provocat soțului ei, Kenneth, în vârstă de 88 de ani, vătămări corporale grave cu intenție, la începutul acestei săptămâni.

Experții au declarat că victima în vârstă de 86 de ani, o fostă croitoreasă care era încă implicată în activități caritabile, ar fi supraviețuit dacă Vasile Culea nu i-ar fi obstrucționat căile respiratorii prin plasarea unui sac negru și a unei cârpe pe cap.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O jurnalistă face declarații inedite, după o căsătorie de 13 ani: „Nu m-am dezbrăcat niciodată în fața soțului meu”

Procurorii au clasat atacul ca fiind unul "lipsit de milă", deoarece Culea a lăsat-o pe Freda în voia sorții, în timp ce a fugit, speriat de zgomotul unei mașini de afară.

Românul a reușit să fure suma de 300 de lire sterline, deoarece soțul ei nu-și amintea unde pusese în casă suma uriașă pe care o retrăsese în acea zi de la bancă.

Culea a fost arestat în casa pe care o împărțea la trei mile distanță, în Church Warsop, la șase zile după atac.

Cum l-au identificat polițiștii pe român

Acesta își lăsase șapca de baseball la domiciliul cuplului și, de acolo, poliția a identificat urmele de ADN ale acestuia.

Citeste si: Trei români au încercat să înșele o femeie, de afaceri, cu 400.000 de euro. Au fost reținuți imediat de către oamenii legii

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În mod crucial, el avea o condamnare anterioară pentru agresarea unei foste iubite în 2017, ceea ce înseamnă că ADN-ul său se afla în sistemul poliției.

Cu toate că a recunoscut uciderea prin imprudență a doamnei Walker și vătămarea corporală gravă a soțului ei, acesta a spus instanței o serie de minciuni pentru a-și minimaliza vina, potrivit  Noticias del Mundo.

Citeste si: Noi detalii în cazul atacului sângeros dintr-un supermarket. Declarațiile halucinante ale atacatorului: "Am văzut oamenii fericiți și am simțit invidie"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si