Close sidebar
Close sidebar

Un român își va petrece toată viața în închisoare după ce a ucis o femeie de 86 de ani. Bărbatul știa că pensionara ascunde în casă peste 30.000 de lire

Disperarea la adus în cele mai întunecate momente ale vieții sale. După ce a acumulat datorii în valoare de peste 11.000 de lire la jocurile de noroc, un român își va petrece toată viața în închisoare pe viață pentru uciderea unei pensionare în timpul unui jaf eșuat în casa ei. 

Alexandra Costea,

Un român își va petrece toată viața în închisoare după ce a ucis o femeie de 86 de ani. Bărbatul știa că pensionara ascunde în casă peste 30.000 de lire

[Sursa foto: The Mirror]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vasile Culea, un român în vârstă de 34 de ani, își va petrece următorii 34 de ani în spatele gratiilor pentru uciderea lui Freda Walker. Mai mult, acesta a fost condamnat la 14 ani pentru că i-a provocat soțului ei, Kenneth, vătămări corporale grave. Acestea se vor desfășura concomitent.

Citeste si: Un miliardar român s-a arătat nemulțumit de cerșetorii români din Londra. Gestul incredibil bărbatului

Andrew Henshaw KC judecătorul care l-a condamnat pe român a declarat:  "Ați fost insensibil de indiferent dacă doamna Walker a trăit sau a murit.

Ați lăsat-o cu fața în jos pe podea, legată strâns la încheieturi și glezne, practic incapabilă să se miște. I-ați pus o folie de plastic și o cârpă în jurul gurii, iar acest lucru a interferat cu respirația ei.”

Înainte de decizia finală, cazul românului nu a fost considerat unul în care pedeapsa pe viață ar fi fost adecvată, mai ales că Vasile Culea nu intrase în locuința celor doi cu intenția de a ucide, fiind neînarmat.

Vasile Culea voia să le fure suma de 30.000 de lire sterline pe care o aveau ascunsă în casă

Românul a ajuns în Marea Britanie în anul 2015 și a fost condamnat pentru uciderea lui Freda Walker, în vârstă de 86 de ani, și pentru că i-a provocat soțului ei, Kenneth, în vârstă de 88 de ani, vătămări corporale grave cu intenție, la începutul acestei săptămâni.

Experții au declarat că victima în vârstă de 86 de ani, o fostă croitoreasă care era încă implicată în activități caritabile, ar fi supraviețuit dacă Vasile Culea nu i-ar fi obstrucționat căile respiratorii prin plasarea unui sac negru și a unei cârpe pe cap.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citeste si: O jurnalistă face declarații inedite, după o căsătorie de 13 ani: „Nu m-am dezbrăcat niciodată în fața soțului meu”

Procurorii au clasat atacul ca fiind unul "lipsit de milă", deoarece Culea a lăsat-o pe Freda în voia sorții, în timp ce a fugit, speriat de zgomotul unei mașini de afară.

Românul a reușit să fure suma de 300 de lire sterline, deoarece soțul ei nu-și amintea unde pusese în casă suma uriașă pe care o retrăsese în acea zi de la bancă.

Culea a fost arestat în casa pe care o împărțea la trei mile distanță, în Church Warsop, la șase zile după atac.

Cum l-au identificat polițiștii pe român

Acesta își lăsase șapca de baseball la domiciliul cuplului și, de acolo, poliția a identificat urmele de ADN ale acestuia.

Citeste si: Trei români au încercat să înșele o femeie, de afaceri, cu 400.000 de euro. Au fost reținuți imediat de către oamenii legii

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

În mod crucial, el avea o condamnare anterioară pentru agresarea unei foste iubite în 2017, ceea ce înseamnă că ADN-ul său se afla în sistemul poliției.

Cu toate că a recunoscut uciderea prin imprudență a doamnei Walker și vătămarea corporală gravă a soțului ei, acesta a spus instanței o serie de minciuni pentru a-și minimaliza vina, potrivit  Noticias del Mundo.

Citeste si: Noi detalii în cazul atacului sângeros dintr-un supermarket. Declarațiile halucinante ale atacatorului: "Am văzut oamenii fericiți și am simțit invidie"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI