Un incendiu de proporții a izbucnit luni în regiunea Kouvaras din Attica, 50 de kilometri de Atena. În total, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 81 de incendii, anunță autoritățile elene. Președintele Federației Sindicatelor Pompierilor, Dimitris Stathopoulos, a spus că în prezent sunt 60 de fronturi de incendiu în Grecia.

Pompierii se luptă în continuare cu flăcările puternice

”Din cauza vântului puternic, incendiul a cuprins 12 kilometri în 2 ore și a devenit amenințător, provocând pagube materiale, în timp ce de la 112 au fost transmise 5 mesaje pentru evacuarea preventivă a locuitorilor. Intervin 210 pompieri, 68 de vehicule, 10 avioane și șase elicoptere. A fost reținut un străin, suspect de declanșarea incendiului”, a declarat Neos Kouvaras.

Citește și: Codul roșu de caniculă, prelungit în Europa! Țările europene ard sub temperaturile verii

„Cerem tuturor șoferilor, pentru propria lor siguranță, să evite traversarea autostrăzii Atena-Patras”, a spus Yiannis Artophios, adjunctul șefului pompierilor eleni. Conform ultimelor informații de la poliție, traficul a fost restabilit pe noua autostradă Atena-Corint, dar numai pe direcția capitalei. Sunt blocate, în continuare, mai multe drumuri provinciale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

O imagine din satelit arată fumul de la incendiul de pădure din Neo Kouvara.

O imagine din satelit arată fumul de la incendiul de pădure din Neo Kouvara.

[Sursa foto: EEA]

Potrivit poliției din Grecia, un român de 32 de ani a fost suspectat că a provocat incendiul din Kouvaras, în timp ce a executat niște „lucrări”. Bărbatul a fost dus la secția din Lavrio și, după ce a fost interogat, a fost liberat. Nu au fost găsite probe care să justifice reținerea sa.

„Distrugerile sunt enorme… Totul a fost ars. Din fericire, oamenii au fost evacuați. Nu putem avea o imagine exactă a pagubelor în acest moment”, a declarat fostul primar al orașului Saronikos, Petros Filippou.

Criza climatică, cauza incendiilor de vegetație

De asemenea, Ministerul Crizei Climatice și Protecției Civile a precizat că persoanele evacuate din calea focului beneficiază de locuri de cazare în regim hotelier. Situația în prima linie a luptei cu focul „este dramatică”, a anunțat reprezentantul Pompierilor, Yiannis Artophios.

Citește și: Cel puțin 500 de persoane au fost evacuate din Insula Palma, după un amplu incendiu de vegetație

Ministerul Crizei Climatice și Protecției Civile a precizat că persoanele evacuate din calea focului beneficiază de locuri de cazare în regim hotelier.

Ministerul Crizei Climatice și Protecției Civile a precizat că persoanele evacuate din calea focului beneficiază de locuri de cazare în regim hotelier.

[Sursa foto: EEA]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„De la Bruxelles, unde sunt pentru Summit-ul Uniunea Europeană – America Latină și Caraibe, sunt informat în permanență despre evoluția marilor incendii din Attica, Beoția și Corint. Oamenii de știință ne avertizaseră că aceste zile vor fi extrem de dificile din cauza căldurii și a vântului puternic. Autoritățile fac tot posibilul să răspundă cu viteză maximă și să limiteze aceste incendii mari. Vreau să îi rog pe concetățenii mei să se supună instrucțiunilor Protecții Civile. Prima noastră preocupare, întotdeauna, este protecția vieții umane, urmată de protecția proprietăților și a naturii. Este foarte important ca evacuările dispuse de Protecția Civilă să fie efectuate cât mai curând posibil”, a declarat premierul elen Kyriakos Mitsotakis, care a spus că toți cei care și-au pierdut casele și bunurile vor fi despăgubiți.

„Am avut, avem și vom avea incendii, acesta este și una dintre urmările crizei climatice pe care o vedem din ce în mai mult. Pariul nostru este cum putem limita cât mai mult pagubele”, a mai spus Mitsotakis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si