Un cetăţean român de 28 de ani a fost condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare fiindcă a furat mai multe tractoare cu ajutorul câtorva complici din România. “Au pătruns pe proprietarea fermierului la lăsarea serii, au urcat tractoarele pe o remorcă şi au dispărut. Câteva dintre tractoare au fost depistate peste câteva săptămâni în Ungaria şi România, altele sunt de negăsit”, susţine procurorul de caz.

Rafael D. a fost prezentat luni judecătorilor de la Curtea de Apel Nurnberg, însă el neagă orice implicare în furtul tractoarelor de 250.000 de euro din Neumarkt. La recomandarea avocatului său, bărbatul a recunoscut că a fost la locul faptei, dar rolul său a fost minor. “Un conaţional mi-a dat 1000 de euro, ca să transportăm fier în România. Am pornit din Westfalia la Neumarkt. Ştiam că e vorba despre furt. Prima încercare a eşuat fiindcă un tractor a rămas fără motorină, iar remorca noastră a rămas blocată pe un drum forestier”, povesteşte acesta, pentru Mittelbayerische Zeitung, citat de miscareaderezistenta.ro. A doua seară nu au mai repetat greşelile şi au plecat cu tractoarele. Rafael este recidivist. În 2013 el şi complicii lui au fost surprinşi de proprietarul unor tractoare, în timp ce încercau să le sustragă. El şi cei doi prieteni ai săi au reacţionat violent.
L-au legat pe proprietar şi l-au bătut cu bestialitate. Cinci ore l-au sechestrat în garaj. El neagă că ar fi capul reţelei. Pentru faptele sale de până acum, procurorul cere o pedeapsă cumulată de 7 ani şi nouă luni de închisoare. Avocatul românului se mulţumeşte cu nouă luni mai puţin, fiindcă nu se poate dovedi că este membru al unei reţele organizate. Instanţa a dictat 7 ani şi 6 luni.
Asta nu îl încălzeşte foarte mult pe proprietarul tractoarelor, care s-a ales doar cu asigurarea de 35.000 de euro la un prejudiciu de sfert de milion.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si