Peste 16.000 de persoane au murit, în ambele țări, în urma celor două cutremure. Zi și noapte echipele de salvare se luptă să salveze de sub mormane persoane care mai pot fi în viață.

Citește și: Cutremur în timp ce salvatorii români încercau să scoată un tânăr de sub dărâmături

Un bebeluș a fost salvat după 68 de ore de căutare

După zeci de ore de la tragedie, salvatorii încă fac minuni. Au reușit să salveze un bebeluș care a stat 68 de ore sub dărâmături, dar și o femeie însărcinată în luna a noua, care aștepta de 70 de ore să fie salvată.
Un bebeluș a fost salvat de sub ruine după 68 de ore.

Citește și: Cutremur în Turcia. Peste 16.000 de persoane și-au pierdut viața. Șansele de supraviețuire scad tot mai mult

Salvatorii s-au chinuit opt ore să salveze o fată de opt ani, care au reușit să scoată copila de sub dărâmături. Aceștia au izbucnit în lacrimi la terminarea misiunii.

Salvator: Zübeyde, aşa te cheamă?

Fetița: Da. Suntem acasă?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: UPDATE: Bogdan Aurescu a vorbit despre situația românilor din Turcia. Ministrul Afacerilor Externe a semnat în cartea de condoleanţe de la Ambasada Turciei

Salvator: Da, acasă.

Fetița: Cum ai intrat tu în casa noastră?

Salvator: Am intrat pe geam! Zübeyde, eşti atât de frumoasă!

Fetița le-a spus salvatorilor să îl caute și pe fratele ei, însă aceștia nu l-au găsit încă.

Citește și: Cele mai mari cutremure din lume. Când și unde a avut loc cel mai puternic cutremur?

Cutremur în timp ce salvatorii români încercau să scoată un tânăr de sub dărâmături

Salvatorii români care acționează în Turcia au scos de sub dărâmături patru persoane, printre care și un adolescent de 16 ani. În acest timp, un cutremur de 4,2 grade s-a produs în Turcia. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Intervenția de salvare a durat 20 de ore, iar joi dimineață, echipa de salvare s-a deplasat la o nouă clădire P+8, prăbușită total.

Citește și: Împreună ajutăm Turcia! Fii voluntar în echipele de asistență medicală!

”În dimineaţa zilei de ieri, în zona de intervenţie indicată de autorităţile turce, salvatorii români au identificat o persoană conştientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături. După mai multe  ore de intervenţie, în site-ul de acţiune al salvatorilor români, s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbuşite, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului.

S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susţine partea superioară a construcţiei, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă.",  au spus autoritățile. 

Citește și: VIDEO- Cutremurul din Turcia a fost prevestit cu câteva minute înainte ca iadul să se dezlănțuie! „Este atât de înfricoșător”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si