Un inginer, devenit peste noapte dascal, ar pipai minore de 13-14 ani in timpul orelor de curs, iar in pauze s-ar razboi cu ceilalti profesori.

Mama eleva: "Astazi plangea si mi-a spus: Mami, nu vreau sa ma mai duc la scoala! Copilul zice! Copil care anul trecut a fost la olimpiada. Si ii este foarte teama. Asteptam sa se intample violul ca sa zicem ca s-a intamplat ceva? Asta-i grav"

Printre suspine, mama unei fete de clasa a 8 a  povesteste calvarul pe care l-ar trai minora de 14 ani in scoala gimnaziala din Tandarei, Ialomita.

Mama eleva: "Copilul, cand a ajuns acasa, a inceput sa planga si sa imi povesteasca. Ne aseaza in fata pe noi fetele si ne pipaie. Mi-a zis asa: Cum sta la calculator, mana lui se duce spre mana ei, isi atinge obrazul de obrazul lor. Of, ce greu imi e. Si a pus mana pe umar si s-a dus catre san"

"Sa aibe intai copii si apoi sa faca ce face. sa vada ce dureros este.... Am inteles ca pipaie fete de opt clase, de sapte. Un nenorocit. Mai era inca unul, altul".

Individul, acuzat de agresiuni sexuale, e nimeni altul decat fratele directoarei. Inginer de profesie, a fost angajat sa le predea copiilor informatica. Catedra ramasese vacanta iar barbatul a primit postul fara sa dea nici un concurs.

Lucian Spanu: "Cum comentati acuzatiile care vi se aduc? Nu pot sa comentez. Ati avut purtatorul de cuvant al scolii. O zi buna. Nu am nimic de comentat."

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pretinsul dascal este in conflict si cu ceilalti profesori, care se plang ca sunt terorizati si ca au ajuns sa isi tina cursurile cu politia la poarta.

"De exemplu, pe mine m-a jignit verbal. Ca sunt vai de steaua mea, ca cine ma cred"

"Sunt inspaimantati. De foarte multe ori, aici s-a sunat la 112. Au venit si jandarmii"

"Este mai mult razboi decat scoala. E o tensiune de nedescris"

Profesor: "Considerati ca e o scoala din secolul 21 daca politia este din doua in doua zile la noi in scoala? Am ajuns sa ne fie frica sa venim in scoala, sa stai sa tremuri, sa te duci acasa cu tensiunea.."

Liderul de sindicat al profesorilor spune ca Lucian Spanu a fost angajat cu toate ca nu erau indeplinite criteriile legale si pune degetul pe rana.

In scoala romaneasca pana si femeia de serviciu poate sa predea la clasa, in lipsa unui titular sau suplinitor.

Lider sindica: "El nu avea nici carisma de profesor si nu avea modulul pedagogic.  Legea permite si lucrul acesta"

"O ia pe tanti leana de pe strada si o angajeaza, pentru ca carte multa nu se cere in invatamant. Important e sa executi ce ti se spune si cum ti se spune"

"Doamna director, sora travestitului profesor Spanu. A facut trafic de influenta angajandu-l pe domnul Spanu".

In loc sa lamureasca gravele acuzatii, directoarea scolii a avut o reactie halucinanta.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Am inteles ca sunt ceva probleme, sesizari, cu domnul profesor de informatica... Asa, si? Le rezolvati dumneavoastra? Sa ne explicati despre ce... Eu nu dau explicatii. Deci, nu filmati fara acordul meu. Pai, sunteti directoarea scolii, doamna!"

La inspectoratul scolar au ajuns plangeri atat de la parinti cat si de la cadrele didactice din scoala, dar conducerea institutiei sustine ca, din punct de vedere legal, mare lucru nu poate sa faca.

Inspector scolar, Luminita Barcari: "Am sesizat Directia de Protectie a Copilului pentru ca 2 fetite sunt institutionalizate si, bineinteles, la politie.

Faptul ca doamna director e sora domnului Spanu ne ingreuneaza demersul. In mod normal, intr-o unitate de invatamant, daca se intampla asa ceva, directorul, care e presedintele Consiliului de Administratie poate merge pana acolo incat sa ii retraga avizul, pentru ca el e la plata cu ora"

Intre timp, a fost sesizata si politia. Agentii fac cercetari cu privire la agresiunile sexuale de care e acuzat barbatul si ar urma sa audieze parintii si profesorii care cunosc detaliile acestei povesti scandaloase.

Inspectoratul scolar spune ca e legat la maini, pentru ca directoarea e singura care l-ar putea destitui, dar e sora lui!!! Pe fir a intrat si politia. Urmeaza informatii care va pot afecta emotional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si