Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, a declarat, miercuri, că după prima testare din salivă a elevilor, care a avut loc luni, şase probe au ieşit pozitive, dar numai una a fost confirmată pozitiv de laborator, prin test PCR gratuit.

Șase elevi au fost pozitivi la testul de salivă

„Şase dintre elevii testaţi cu test de salivă au fost pozitivi, dar pentru ei s-a realizat gratuit un test PCR care au confirmat că patru dintre ei sunt negativi şi doar unul a fost pozitiv.

Totodată, un părinte nu a vrut să testeze copilul, care, potrivit metodologiei, a rămas în sistem online, dar clasa rămâne faţă în faţă, pentru că au rezultat negativ al testelor", a explicat Marin Popescu.

21 de unităţi de învăţământ din Timiș, cu 2.155 de elevi, sunt în sistem de predare online, dintre care două sunt în Timişoara, dar acestea au probleme de infrastructură, fără legătură cu pandemia.

Vaccinarea în rândul personalului angajat în sistemul de învăţământ din Timiş a crescut la 75,23%.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Restricțiile de sărbători sunt oficiale! Ce reguli trebuie să respecte românii și de când intră acestea în vigoare

Există 29.000 de teste pentru care nu există confirmarea de aplicare

„Majoritatea unităţilor de învăţământ au hotărât ca aceste teste de salivă să fie aplicate de părinţi, în familie, doar două unităţi de învăţământ din Timişoara alegând să facă testarea în şcoală.

Mai sunt 25 unităţi de învăţământ care au aplicat testarea în format mixt, respectiv o parte acasă şi o parte la şcoală. În şcoli, testele le fac învăţătorii şi diriginţii de la clasă", a punctat şeful IŞJ Timiş.

„Sunt trei tipuri de raportare, respectiv, dacă testul este pozitiv, familia să transmită acest lucru şcolii; apoi, s-a completat o adeverinţă prin care părintele spune că a fost aplicat testul şi că este negativ, iar adeverinţa a fost adusă la şcoală de către elev; mai este tipul de raportare cu o poză de pe test. În afara acestora, ne-am întâlnit cu varianta celor care nu au raportat deloc rezultatul aplicării testului", a detaliat Marin Popescu.

Citeste si: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri noi de COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si