Un șofer român de TIR, în vârstă de doar 23 de ani, și-a pus un film în timp ce conducea pe un drum din Franța. Acum, tânărul riscă să petreacă ani de zile în spatele gratiilor, după ce provocat o adevărată tragedie.

El este cercetat pentru ucidere din culpă, după ce a luat viața unui alt om care conducea și el un camion.

Totul s-a petrecut pe 7 martie 2024, pe drumul dintre Oloron și Navarrenx, în Saint-Goin, conform France Bleu.

Tânărul a ucis un om după ce și-a pus un film în timp ce conducea

Tânărul român, șofer de TIR, a fost plasat sub supraveghere judiciară pentru ucidere involuntară. El a ucis un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, care conducea un alt camion. 

Citește și: Sebastian Olariu, tânărul ucis în tragedia de la 2 Mai, ar fi împlinit astăzi 22 de ani. Părinții lui sunt sfâșiați de durere: „Tot timpul o sărbătorea. Aveam viața perfectă, copiii perfecți”

Românul a recunoscut că și-a pus un film în timp ce conducea TIR-ul, însă susține că nu se uita la ecran, ci doar asculta ceea ce spun personajele, menționează avocatul său, Sarah Fauthoux conform declarațiilor din timpul interogatoriului.

accident tir franta

Șoferul român de TIR este cercetat pentru ucidere din culpă, după ce a luat viața unui alt om care conducea și el un camion. 

[Sursa foto: actu.fr]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Avocatul românului a mai precizat și că tânărul este de-a dreptul șocat, precizând că „nu are o amintire precisă despre accident, care a fost extrem de agresiv”. Șocul vine probabil și în ideea în care tânărul avea cazierul curat și nu mai fusese niciodată condamnat. În urma testelor, s-a constatat că acesta nu băuse alcool și nici nu consumase substanțe interzise înainte de a porni la drum.

Procurorul Sébastien Baraldi a menționat faptul că deși nu s-ar fi uitat la film, chiar și sunetele de pe fundal pot pune în pericol siguranța participanților la trafic.

„Numai GPS-ul este tolerat de codul rutier. În niciun caz un șofer nu ar trebui să vizioneze un film, așa cum se poate întâmpla, din păcate”, a mai spus el. 

Ce au constatat autoritățile

Accidentul rutier a avut loc în cursul zilei de joi, pe 7 martie 2024, în jurul orei 17:00, în apropiere de Saint-Goin, potrivit datelor furnizate de autoritățile din Pau.

Șoferul român conducea cu viteză maximă pe drumul pe care îl urma și s-ar fi îndepărtat spre centrul drumului, urmând ca apoi să se ciocnească frontal cu un alt camion care venea din Landes și circula regulamentar, potrivit primarului orașului Saint-Goin.

Citește și: VIDEO- Și-a făcut praf bolidul de lux, în aceeași zi în care l-a cumpărat. O anchetă a fost pornită în acest caz

Pompierii au ajuns la locul tragediei jumătate de oră mai târziu și i-au scos pe cei doi șoferi din cabine. Autoritățile au menționat că la momentul la care au sosit echipajele de pompieri, ambele persoane erau „conștiente”.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

pompieri franta

P

[Sursa foto: francebleu.fr]

Românul de 23 de ani a fost transportat la spital cu elicopterul, însă cel de-al doilea șofer a suferit un stop cardiac. După ce a fost descarcerat, pompierii nu au mai reușit să-l salveze.

Primul dintre cei doi bărbați, românul de 23 de ani, a fost scos din cabină în jurul orei 19:00. Prognosticul lui vital era în pericol și a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Pau.

Presa franceză relatează că românul își va afla pedeapsa în cursul săptămânii viitoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si