Românul a rămas blocat în cabină, însă, din fericire, a fost salvat de 11 oameni din cadrul asociației caritabile RC Pannonhalma 2020, care se deplasau spre România cu ajutoare. 

Citeste si: O dubă înmatriculată în România, plină cu țigări de contrabandă, a fost oprită de polițiști germani

Membrii asociației au publicat un videoclip pe rețelele de socializare în care este prezentat locul unui accident, cu un camion întins pe o parte, cu un semn de circulație mare deasupra.

Ajutoarele au încercat să îndoaie semnul de circulație, astfel încât ușa mașinii prăbușite să se poată deschide puțin, iar șoferul român să poată ieși. Totul s-a întâmplat în câteva clipe, flăcări au izbucnit de sub mașină și se auzea   „Du-te, du-te!”. Din fericire, operațiunea de salvare a fost finalizată cu succes, iar șoferul român blocat în cabină a putut să iasă. Ajutoarele au sărit și ei de pe epavă și apoi s-au apropiat de flăcări cu un stingător cu pulbere. 

Martorii de la fața locului: „Șoferul român era în stare de șoc”

„11 membri ai RC Pannonhalma 2020 au plecat spre Odorheiu Secuiesc, unde îl întâlneam pe Csaba Böjte, pentru a le duce donații. Conduceam pe autostrada M5 când am observat un accident între Kecskemét și Szeged: o remorcă de transport auto s-a răsturnat pe ea cu patru mașini. Am ajuns primii acolo și am știut că trebuie să acționăm!”, a declarat Gergő Tálos, unul dintre salvatori.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Gergő Tálos a mai afirmat că au încercat multe variante de a-l salva, deoarece românul era blocat în cabină și  „timpul lucra împotriva noastră, ca să putem deschide ușa. Am urcat pe epavă, dar ne-au ajutat și oamenii de jos. Până la urmă, am reușit să suprimăm semnul atât de mult încât șoferul a putut să se strecoare afară”.

Citeste si: Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită

Șoferul nu cunoștea limba maghiară, așa că Gergő a comunicat cu el în limba engleză și i-ar fi spus că a adormit la volan.  „Era în stare de șoc, ceea ce nu este de mirare după un astfel de accident”.

„Suntem recunoscători că am putut să ajutăm și să salvăm viața unei persoane în ultimul moment. Nu era nicio îndoială că ne vom opri imediat, vom opri traficul și ne vom da seama de ceva. A trebuit să avem grijă de noi, desigur, dar binecuvântarea lui Dumnezeu a fost cu noi”,  a încheiat Gergő Tálos, care se află deja din nou în drum spre Csaba Böjte alături de colegii săi, membri ai RC Pannonhalma 2020.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Incident dramatic la secția de poliție din Pucioasa. Tavanul s-a prăbușit în timpul nopții


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si