Acest anunţ are loc în contextul în care agresiunea rusă în Ucraina, care a provocat tensiuni importante între Varşovia şi Moscova, a condus la expulzarea a 45 de diplomaţi ruşi, la sfârşitul luimartie, urmată de expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi polonezi de către Rusia.

Citeste si: Iohannis, despre războiul din Ucraina: Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat. Cei vinovați trebuie pedepsiți

Un spion rus și doi belaruși au fost arestați în Polonia

”Probe adunate de serviciile de contraspionaj arată că bărbatul respectiv culegea, la cererea serviciilor speciale ruse, infomaţii cu privire la pregătirea de luptă a Forşelor armate poloneze şi a celor ale NATO”, anunţă într-un comunicat un purtător de cuvânt al Serviciilor speciale poloneze Stanislaw Zaryn.

Citeste si: Putin, cu valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko. „Belarus va fi mereu alături de Rusia, indiferent de evoluția situației”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Este vorba despre un cetăţean al Rusiei care trăieşte în Polona de 18 ani şi are o activtate de antreprenor”, precizeză purtătorul de cuvânt.

Probele confiscate vor fi analizate

Rusul a fost plasat în detenţie provizorie pe o perioadă de trei luni, în timp ce ”numeroase probe confiscate sunt în curs de analiză”.

Citeste si: Putin: ”Ucraina a început să se transforme într-o bază de operaţiuni anti-rusă, să crească germenii naţionalismului şi neonazismului”

În alt caz, descoperit de către contraspionajul polonez, au fost arestaţi doi cetăţeni belaruşi.

Ei sunt suspectaţi de faptul că au au încercat să efectueze recunoaşteri la obiective de o importanţă strategică în capacitatea de apărare a Poloniei, mai anunţă Stanislaw Zaryn.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si