Andrija a fost ucis cu două zile înainte de a împlini vârsta de 14 ani, chiar de către colegul său. Tânărul nu era doar un elev de nota zece, ci și un pianist apreciat în Serbia.

Cine a fost Andrija Čikić, una dintre victimele lui Kosta Kecmanovic

Pasionat de video și fotografie, la doar 13 ani, Andrija avea deja mai multe articole scrise pe o platformă online, articole însoțite de poze realizate chiar de el.

Citește și: VIDEO- Motivul halucinant din spatele celui de-al doilea atac armat din Serbia! Ce reacție a avut criminalul în fața autorităților: „Dispreț”

Nimeni nu poate înțelege cum un copil atât de bun a putut sfârși într-un mod atât de tragic. Andrija a devenit cunoscut după ce a câștigat primul loc la un show de talente din Serbia.

Citește și: Elevul criminal din Belgrad îi întreabă zilnic pe medici același lucru: „Sunt regele?”/ Ce a făcut cu o seară înainte de crima oribilă?

”Andrija Čikić nu a fost doar un tânăr plin de viață, un pianist și un muzician strălucit, cu un viitor promițător, ci și o persoană dragă comunității noastre. O persoană plină de bucurie și vise.”, a

spus Placido Domingo, un mentor cunoscut al show-ului de talente.

Citește și: Ministrul sârb al Educaţiei a demisionat după masacrul de la şcoala din Belgrad: „O decizie rațională”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru show-ul de talente, Andrija a compus și cântat propria lui partitură la pian, numită ”Emoții”.

Elevul plănuise atacul în detaliu pe foaie, cu o lună înainte 

Potrivit poliției, băiatul plănuia de o lună atacul și-și făcuse o listă cu colegii pe care voia să-i ucidă. Pe foaia A4 indicase primul etaj și lista claselor de-a lungul coridorului, cu ținte spre care să tragă. Au fost numite ”ținte care trebuie eliminate mai întâi”. Și lista era exactă și conținea clasa și numărul de elevi pe care voia să-i împuște: VII-2, VII-3, VII-4. 

Citește și: România ia măsuri dure în școli după atacurile sângeroase din Serbia. Când vor intra în vigoare?

”Sala de istorie era lângă intrarea școlii. Clasa lui a avut această materie ca prima lor lecție a zilei. Imediat ce a ajuns, tânărul a împușcat paznicul. Apoi s-a întors către copii”, a declarat șeful poliției din Belgrad, Veselin Milic. 

Atacatorul a sunat singur la poliție după ce și-a dat seama ce a făcut

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a spus că elevul provine dintr-o familie bogată și respectabilă și că tatăl său este medic și profesor. ”Am auzit și citit diverse relatări conform cărora băiatul și părinții lui au probleme materiale grave, chiar și de supraviețuire.

Dar opusul este adevărat. Aceștia sunt oameni bogați, ca majoritatea părinților elevilor școlii”, a spus Vucic într-o conferință de presă. Veselin Milić, șeful Departamentului de Poliție din Belgrad, a spus că studentul a sunat la poliție imediat după masacru și a spus: ”Sunt Kosta Kecmanović” și a raportat că a împușcat mai multe persoane. Băiatul nu a menționat motivele gestului său, scrie  B92.net .  

Citește și: VIDEO- Ema, fiica de 14 ani a antrenorului sârb al echipei de volei din Zalău, s-a pus în fața băiatului care trăgea cu pistolul în colegi

Deținerea de arme de foc este larg răspândită în Serbia, țară care a fost martora mai multor împușcături în masă în ultimul deceniu și unde sute de mii de arme au rămas dispărute după războaiele din Balcani din anii 1990.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Evgenija, în vârstă de 14 ani, a declarat că îl cunoștea pe presupusul atacator.

"Era cumva tăcut, părea drăguț și avea note bune. Nu știam prea multe despre el, nu era atât de deschis față de toată lumea. Nu m-aș fi așteptat niciodată ca acest lucru să se întâmple", a declarat ea pentru Reuters.

Citește și: „Tată, vino, mor!” Mărturii cutremurătoare după cel de-al doilea masacru din Serbia! Urletele de ajutor ale victimelor au împânzit străzile

"Am auzit zgomote și am crezut că niște băieți, niște copii aruncau petarde.... Dar apoi l-am văzut pe agentul de securitate căzând la pământ", a spus ea, adăugând că apoi a fugit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si